Ce recomandă miliardarul american Warren Buffett celor care vor să se protejeze de inflaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA -EFE
Foto: EPA -EFE

Miliardarului american Warren Buffett, prezent la adunarea generală anuală a acţionarilor Berkshire Hathaway, a oferit câteva sfaturi celor care vor să se protejeze de preţurile mari.

Într-o perioadă în care totul devine din ce în ce mai scump, iar inflaţia devine cea mai mare preocupare a consumatorilor din întreaga lume, marele investitor a transmis că cel mai bun lucru pe care îl poate face cineva este să fie extrem de bun la ceva.

Buffett, în vârstă de 91 de ani, a dat ca exemplu profesii precum cea de doctor sau de avocat, spunând că „oamenii îţi vor oferi o parte din câştigul lor în schimbul serviciilor tale”.

„Nimeni nu îţi poate lua abilităţile. Acestea nu sunt diminuate de inflaţie. Cea mai bună investiţie de departe este ceea ce te face mai bun şi nu este deloc impozitată”, a spus Buffett, citat de CNBC, transmite radiodcnews.ro.

Abilităţile, spre deosebire de bani, nu sunt afectate de inflaţie. Abilităţile care sunt cerute de piaţă vor rămâne mereu foarte căutate, a explicat el. 

Buffett a dat sfaturi similare şi în 2009, după recesiunea cauzată de criza financiară globală. La acea vreme, investitorul miliardar spunea că „cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să investeşti în tine”.

Următorul lucru foarte bun este să investeşti într-o „companie uimitoare” care face produse care sunt la mare căutare, indiferent de cursul dolarului, spunea el la acea vreme.

Buffetta citat Cola Cola ca exemplu, spunând că, chiar dacă trec decenii, oamenii îşi vor dori băutura răcoritoare, indiferent de nivelul inflaţiei. „Nivelul preţurilor nu contează”, pentru că oamenii vor plăti întotdeauna pentru produsele care le plac, a explicat Buffett.

Berkshire, o companie falimentară de texile atunci când a fost preluată de Buffett în 1965, deţine peste 90 de afaceri, între care asigurătorul de maşini Geico şi compania de căi ferate BNSF.

Unul dintre cei mai apreciaţi investitori, Buffett a fost odată cel mai bogat om din lume, dar a fost depăşit de mai mulţi alţi directori de companii ale căror acţiuni au crescut mai rapid.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite