Toți rușii din conducerea Petrotel Lukoil au fost înlocuiți cu români și un ucrainean

0
Publicat:

Toți rușii din conducerea companiei Petrotel Lukoil din Ploiești au fost demiși cu două luni înaintea expirării mandatului, în locul lor fiind numiți români și un ucrainean, scrie profit.ro.

Toți rușii din conducerea Petrotel Lukoil au fost dați afară

Consiliul de Supraveghere al rafinăriei ploieștene Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus cu același nume, i-a înlocuit pe 4 dintre cei 5 membri ai directoratului, structura de conducere executivă a companiei, relevă date analizate de Profit.ro.

Astfel, cu două luni înainte de expirarea mandatelor, au fost înlocuiți din directorat rușii Aleksei Kovalenko (director general executiv și președinte al directoratului Petrotel Lukoil), Olga Kuzina (director economic și financiar), Alexey Vointsev (director de livrări) și Kuzma Oligov (director de personal).

Singurul membru al directoratului păstrat a fost românul Dan Dănulescu, numit director general executiv și președinte al directoratului Petrotel Lukoil.

Ceilalți membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duțu (contabil-șef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiță (director de producție, în companie din 2013) și Ion Mura (director economic și financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).

Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de ședere în România din partea autorităților de la București, scrie profit.ro.

Cum voia Rusia să evite embargoul occidental în România

La 30 martie se vehicula că activele Lukoil din România ar urma să fie achiziționate de proprietarii Rompetrol, kazahii de la KazMunayGas. Tranzacția ridica semne de întrebare în contextul în care petrolul din Rusia se află sub embargou în Europa, în urma conflictului din Ucraina.

Prin preluarea activelor Lukoil în România compania kazahă ar deține monopolul pe piață petrolieră din România, în contextul în care aceasta este împărțită în trei segmente controlate de OMV Petrom, Lukoil și Rompetrol, cea din urmă fiind deținută de KazMunayGas. 

Mai multe pentru tine: