Garda Financiară se va desfiinţa. În locul ei va funcţiona Direcţia Antifraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Antifraudă îşi propune să lupte cu marea fraudă din economie FOTO Adevărul

Garda Financiară va fi desfiinţată, iar în locul ei se va înfiinţa Direcţia Antifraudă, a declarat Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri şi mediul de afaceri. Ea a spus că a făcut acest anunţ după o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

"Premierul m-a anunţat că nu doreşte ca aceasta să controleze SRL-uri sau IMM-uri, ci să lupte cu marea fraudă (economica –n.r.)", a spus Grapini la un forum despre întreprinderi mici şi mijlocii.

Grapini spune ca restructurarea Garzii Financiare este necesara deoarece aceasta s-a dovedit ca este ineficienta pentru ca in ultima vreme coruptia a tot crescut.

"Sunt vizate marile retele, firmele ce au facut evaziune, nu se va ocupa cu buticuri care vand sampoane", a spus Grapini.

Ministrul a mai precizat ca Directia Antifrauda va avea si atributii penale, putand face plangeri penale in justitie. Noua structura ar trebui sa fie functionala din iulie 2013.

In privinta angajatilor, Grapini a spus ca, fiind functionari publici, acestia vor fi pusi la dispozitia Agentiei Nationale pentru Functionari Publici (ANFP) iar o parte vor fi integrati in noua directie.

"Nu inseamna toti functionarii publici nu-si fac treaba, dar exista o masa critica ce nu si-o fac iar in mediul privat ar fi fost dati afara", a apreciat ministrul.