BNR a menţinut dobânda de politică monetară la 1,75% pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Naţională (BNR)a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an, dar şi ratele rezervelor minime obligatorii (RMO), pentru pasivele în lei la 8%, iar pentru cele în valută la 12%.

Banca Centrală a anunţat într-un comunicat de presă că va continua gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Măsurile aprobate de Consiliul de Administraţie al BNR au fost anticipate de analişti care estimează că dobnda de politică monetară ar putea rămâne la 1,75% până la sfârşitul anului, însă va îngusta coridorul din jurul dobânzii-cheie , probabil în noiembrie, de la +/- 1,5% în prezent, transmite News.ro.

Nivelurile rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei ar urma să fie reduse la 6% până în decembrie, pentru a fi menţinute în 2017. Pentru cele aferente pasivelor în valută, analiştii se aşteaptă la reducerea acestora la 10% până la sfârşitul anului şi la o tăiere de încă două puncte anul viitor, până la 8%, mai arată News.ro.

Consiliul de administraţie al BNR a analizat şi aprobat, în şedinţa din 5 mai,  noul Raport trimestrial asupra inflaţiei, document ce va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată la 10 mai 2016.

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone