Agricover Credit a dat anul trecut fermierilor împrumuturi de aproape 100 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Rekkers, fostul şef al Băncii Transilvania, este directorul general al Agricover Credit din luna ianuarie a acestui an FOTO Agricover Credit

Agricover Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol, a acordat anul trecut împrumuturi în valoare de 413 milioane de lei (93,25 milioane de euro), în urcare cu 38%, iar profitul a avansat cu 46%, la 11,2 milioane de lei, unul dintre factorii care au influenţat rezultatele fiind creşterea numărului de clienţi.

Numărul fermierilor care au primit finanţări anul trecut a crescut cu 48% comparativ cu 2011. Compania are o solvabilitate de 28,4%, iar creditele neperformante care înregistrează restanţe mai mari de 90 de zile reprezintă 1,3% din totalul împrumuturilor.

„Clienţii au nevoie de capital de lucru şi resurse pentru investiţii, iar noi dispunem de lichidităţile necesare datorită fondurilor proprii, a parteneriatelor cu băncile şi cu fondurile internaţionale“, a declarat Robert Rekkers, directorul general al companiei şi fostul şef al Băncii Transilvania. 

Agricover Credit IFN dispune de fonduri proprii în valoare de 80,28 milioane de lei. Compania a atras anul trecut 12,5 milioane euro de la International Finance Corporation, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, 8 milioane de euro de la fondul german EFSE şi peste 147 milioane de lei de la băncile locale.

Pentru acest an, finanţatorul îşi propune o creştere a împrumuturilor acordate cu 33% faţă de 2012 şi atragerea a cel puţin 400 de clienţi noi, având în plan lansarea a patru produse noi până la sfârşitul anului. În luna martie, compania a lansat un credit pentru utilaje second-hand, urmând alte produse în mai şi la toamnă.

„În ceea ce priveşte finanţarea agriculturii, vedem o creştere importantă de cerere în 2013 şi sperăm că va fi chiar un an bun în termeni de plasamente, deşi contextul economic în România rămâne fragil", a mai spus Rekkers.

Agricover Credit IFN a fost înfiinţată în 2008 şi face parte din grupul Agricover, furnizor de soluţii complete pentru agricultură. Compania este condusă din ianuarie 2013 de Robert Rekkers, fostul şef al Băncii Transilvania.