MAI: 14 sesizări privind continuarea propagandei electorale și un caz de corupere a alegătorilor, în județul Iași

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că sâmbătă, 3 mai, au fost sesizate 20 de posibile incidente electorale în legătură cu alegerile prezidențiale printre care 14 semnalări de continuare a propagandei electorale și un caz de corupere a alegătorilor în județul Iași.

FOTO: Inquam photos
FOTO: Inquam photos

„Datele centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI arată că misiunile de asigurare a protecției buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării pe timpul transportului de la locurile de depozitare către secțiile de vot s-au desfășurat conform graficului, fără să fie înregistrate probleme

Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare au obligația de a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de votare și pentru fixarea posturilor de pază în jurul sediilor secțiilor de vot”, transmite MAI într-un comunicat.

Pe timpul nopții, angajații MAI vor asigura protecția secțiilor de vot, având obligația să le predea mâine dimineață președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte.

Sâmbătă structurile MAI au fost sesizate cu privire la 20 de posibile incidente electorale în legătură cu alegerile prezidențiale printre care 14 semnalări de continuare a propagandei electorale și un caz de corupere a alegătorilor în județul Iași, unde mai multe persoane din cadrul unei primării ar fi promis alegătorilor bani pentru a vota un anumit candidat.

În ceea ce privește alegerile locale parțiale, în cursul acestei zile, s-au semnalat patru situații de continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) efectuează cercetări după ce a fost sesizat de Biroul Electoral Central (BEC) cu privire la situații în care cetățeni care au votat la secții din străinătate ar fi postat în mediul online buletinele de vot.

MAI reamintește că fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă.

Tot sâmbătă, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor au avut program cu publicul pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu dețineau documente de identitate valabile și doreau să voteze mâine.

Astfel, astăzi, au intrat în posesia unui act de identitate cu care pot vota aproape 11.000 de persoane.

Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor a recomandat serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor ca și mâine, în ziua votului, să asigure program de lucru cu publicul între orele 07.00 și 21.00.

Pentru a verifica programul exact al serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu sau de reședință, vă recomandăm să consultați paginile de internet ale acestora.

Alegeri prezidențiale 2025

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite