Uğur Genç, CEO Memorial Healthcare, despre intrarea pe piața sănătății private din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Memorial Heathcare Group din Turcia a intrat anul trecut pe piața românească prin achiziția Spitalulului de Oncologie Monza. Uğur Genç, CEO Memorial Healthcare, a venit în studioul Adevărul Live pentru a discuta despre planurile pe care grupul le are în România. 

Grupul Memorial Healthcare deține 11 spitale private în Turcia, în care a tratat anul trecut peste trei milioane de pacienți. 75.000 dintre aceștia au fost pacienți internaționali, care au călătorit în Turcia pentru a se trata. Mulți dintre ei au fost români. Acest turism medical a fost unul dintre principalele motive pentru care Memorial Heathcare a ales România pentru a se extinde. 

De ce România?

„Avem multe similarități culturale, românii vin des în Turcia, mulți oameni turci de afaceri sunt prezenți aici și sunt bine văzuți. Dar cel mai important este faptul că sectorul este foarte atractiv pentru noi, este în creștere, este încă tânăr iar noi credem că, pe măsură ce trece timpul, sector de sănătate privată din România va crește considerabil. Sistemul medical este bun, doctorii sunt buni, educația pentru medicină este bună. Cred de asemenea că putem aduce și know-how în România, care poate face diferența în operații. Dar și reciproca este valabilă, sunt convins că și noi vom învăța de la sistemul românesc de sănătate, iar asta ne va ajuta să ne îmbunătățim serviciile în Turcia”, spune Uğur Genç. 

V-am spus că am avut 75.000 de pacienți internaționali anul trecut, iar românii au fost pe locul al cincilea ca număr. Vin pentru o gamă largă de tratamente, dar în special pentru specializarea oncologică. Oncologia este foarte complexă și necesită o abordare modernă pentru a ajuta pacienții care au probleme precum cancerul, din păcate. Deci românii veneau în Turcia în special pentru tratament oncologic, iar spitalul pe care l-am cumpărat în București este de asemenea specializat în oncologie. Este un spital generalist, are toate specializările, însă cu accent pe oncologie. Deci scopul nostru este să ne tratăm pacienții români aici, în București, nu în Turcia”, adaugă Uğur Genç. 

Planuri pentru dezvoltare în România

Grupul intenționează acum să se dezvolte pe piața locală. Și-au propus ca numărul total de pacienți tratați în Spitalul Monza să ajungă la 30.000 în 2023. Însă Memorial ia în calcul inclusiv achiziționarea de noi spitale în România sau chiar construirea unui spital nou. 

Avem planuri mari pentru România. Vom continua să investim în acest sector, cel mai probabil vom mai cumpăra alte spitale și vom începe să construim unul. Spitalul pe care-l avem este unul nou, infrastructura este foarte bună, avem o bază foarte bună de doctori, sunt foarte cunoscuți și cu reputație foarte bună. Avem un volum mare de pacienți care vin să se opereze în facilitățile noastre acum. Ceea ce vom face în continuare este să ne concentrăm pe a mări numărul de clinici care tratează pacienți în sistem ambulatoriu, vom avea mai multe specializări pentru tratamente ambulatorii în primul rând”, a declarat CEO-ul Memorial Healthcare la Adevărul Live. 

Adevărul Live



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite