Revoluţia anticoncepţionalelor: Bill Gates sponsorizează microcipul care previne sarcinile nedorite timp de 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un microcip s-ar putea dovedi mijlocul perfect de contracepţie.
Un microcip s-ar putea dovedi mijlocul perfect de contracepţie.

Bill Gates a sponsorizat reinventarea prezervativului şi acum crede că poate face asta şi cu metodele anticoncepţionale pentru femei. Ideea pe care au avut-o cercetătorii plătiţi de acesta presupune ca femeile să-şi implanteze un cip care, vreme de 16 ani, opreşte orice sarcină.

În anii '90, Robert Langer, profesor şi inginer la MIT, împreună cu Michael Cima şi John Santini, a vrut să dezvolte un microcip capabil să elibereze o anumită cantitate de chimicale, la intervale regulate, şi să fie controlat de la distanţă. Acesta ar fi urmat să fie implantat în om şi astfel puteau fi administrate medicamente. În 2012, Bill Gates s-a arătat interesat de proiect, l-a întrebat pe Langer, conform Medical News Today, dacă poate transforma ideea sa într-un dispozitiv anticoncepţional.

Acum, în 2014, planul se pare că a funcţionat. Langer şi-a vândut planul celor de la MicroCHIPS, din Massachusetts, iar anul viitor vor începe testele. Cipul măsoară 20 de milimetri pe 20 de milimetri şi are o grosime de 7 milimetri, iar el eliberează dintr-un rezervor intern un hormon care poate opri sarcinile nedorite. Cum este eliberat hormonul? Zilnic, este topit un sigiliu foarte subţire din jurul hormonolului, iar în organism este eliberată o cantitate de 30 micrograme.

Cele 30 de micrograme ar fi suficiente, zi de zi, pentru o perioadă de 16 ani, cât ar sta cipul în corp. Iar echipa care a dezvoltat acest „gadget“ susţine că este şi protejat contra celor care ar dori să-l reprogrameze, conform doctorului Robert Farra, totodată şi preşedintele companiei MicroCHIPS „Dispozitivul poate fi oprit sau pornit, iar asta le dă un control foarte mare celor care vor să-şi întemeieze o familie“, a mai spus acesta.

Dacă toate testele merg bine, iar produsul nu va fi periculos, compania preconizează că în 2018 va fi pe piaţă. Totuşi, există temeri că o astfel de tehnologie ar putea scăpa de sub control, fie prin monitorizarea eliberării hormonului, fie prin ineficienţa acestuia. În 2011, sute de femei au dat în judecată o companie care vinde aceeaşi idee, dar folosind alt hormon. Acestea au spus că au folosit metoda şi tot au rămas gravide, conform The Daily Mail.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite