Un studiu care îţi arată cât de neadaptat eşti vieţii reale din cauza reţelelor sociale
0Un studiu arată că tinerii sub 30 de ani sunt dependenţi de telefoane şi reţele sociale. Totuşi, această conectare permanentă la mediul online îi face mai puţin conectaţi la realitate.
FlashGap, o platformă de distribuire a fotografiilor cu peste 150.000 de utilizatori, a realizat un sondaj pentru a afla cât de sociabili sunt oamenii în locurile publice atunci când au gadgeturile la îndemână. Rezultatele studiului aplicat pe un eşantion de 3.000 de utilizatori au fost surprinzătoare. Astfel, 87% din tineri au recunoscut că li s-a întâmplat să fie distraşi de la o conversaţie din cauza telefonului, iar 54% mărturisesc că au un sentiment de teamă de a nu pierde vreo noutate, dacă nu sunt conectaţi. Printre cele mai folosite aplicaţii se numără Facebook, Snapchat, Tinder şi Instagram.
Julian Kabab, cofondatorul FlashGap, a declarat că oamenii sunt prea preocupaţi de social media chiar şi atunci când participă la un eveniment, lucru care îi poate costa la capitolul socializare reală. Acest lucru devine o problemă când este implicat şi alcoolul şi sentimentul de regret de a doua zi. Sondajul a arătat că 71% din utilizatori au regretat că au publicat o fotografie pe social media după ce au consumat alcool, concluzia fiind că astfel de platforme îi fac pe oameni să se concentreze asupra vieţilor virtuale şi nu a supra celor reale.
Acesta a mai declarat pentru CNBC că scopul companiei lor nu este de a fi încă o platformă socială pe piaţă, ci de a îi ajuta pe ultilizatori să îşi considere experienţele personale mai relevant şi nu imaginea de pe Internet. Ellie Wheeler, venture capitalist la Greycroft, a afirmat că prezenţa pe reţelele sociale încă reprezintă un aspect important al unui profil virtual, deoarece generaţia de azi creşte şi evoluează odată cu tehnologia. Acesta este un aspect al vieţii cu care vechile generaţii nu au trebuit să se confrunte.
Autor: Georgiana Constantin