Pe Google+ poţi să fii cine vrei tu, Google renunţă la politica „legitimării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google îţi acceptă şi pseudonimul pe Google+, dacă asta conta. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google îţi acceptă şi pseudonimul pe Google+, dacă asta conta. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Dacă ţi-a plăcut vreodată Google+, dar n-ai vrut să îi oferi numele tău real, acum poţi reconsidera reţeaua socială a Google. Compania a decis că e în regulă dacă nu te „legitimează“.

Google îţi cerea să îţi dai numele real, pentru a folosi Google+, dar acum, după o schimbare de şef şi fără prea mare succes în social media, compania şi-a regândit atitudinea. Astfel, a anunţat că renunţă la politica numelui real, scrie NBCNews. Aceasta are deja trei ani şi cam până aici i-a fost. Nici Facebook nu-ţi permite să foloseşti alt nume, dar e mai puţin „insistentă“, atât timp cât nu eşti o vedetă prea importantă.

„Ştim că politica numelui real a fost neclară şi asta a dus la unele experienţe dificile şi inutile pentru unii utilizatori. Le cerem scuze şi sperăm că această schimbare va fi un pas pentru transformarea Google+ în spaţiul primitor şi deschis pe care ni-l dorim“, susţine compania. Altfel spus, dacă Facebook nu îţi permite să publici sub pseudonim, atunci noi îţi dăm dreptul, doar vino şi fă-ţi cont. Nu-i o atitudine rea, doar un pas în spate de la ceva în care Google părea să creadă cu sfinţenie.

Politica a generat critici de la susţinătorii intimităţii online, dar nici jurnaliştii sau bloggeri nu s-au lăsat mai prejos. Sunt oameni care, din nevoie sau popularitate, publică sub alt nume. Un caz celebru în care a fost implicat Facebook este al scriitorului Salman Rushdie. Acesta e aproape numele lui real, dar nu şi pentru marea reţea socială.

„Dragă Facebook, să mă forţezi să îmi schimb numele pe Facebook din Salman în Ahmed Rushdie e ca şi cum l-ai forţa pe J. Edgar (n.r.: unul dintre „părinţii“ criminalisticii şi investigaţiilor şi sub conducerea căruia avea să se formeze actualul FBI) să devină John Hoover“, a scris Rushdie pe Twitter la acea dată. Reţeaua socială n-a înţeles că el semnează astfel, deoarece aşa e cunoscut. Până la urmă i s-a permis să îşi folosească, ironic, propriul nume.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite