Ponta, Ghiţă, Cazanciuc, Erdogan, cartelele şi argumentaţiile proaste

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E dreptul meu, domnilor. Şi eu nu sunt un infractor. Şi e dreptul meu la anonimat. Şi e dreptul vostru să mă căutaţi în caz că am făcut ceva ilegal sau bănuiţi asta. Dar e dreptul meu să mă ascund. Şi voi aveţi capacitatea de a mă identifica, staţi liniştiţi.

Astăzi e o zi neagră pentru drepturile omului în România. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat la sfârşitul şedinţei că a fost aprobat proiectul de lege privind cartelele pre-plătite. “Într-o perioadă de şase luni, toţi deţinătorii de cartele pre-plătite trebuie să depună un act de identitate. Dacă nu se va face acest lucru, furnizorul va sista serviciul până când deţinătorul va înregistra cartelele. Din momentul intrării în vigoare a Legii, toţi vor avea obligaţia de a depune un document de identitate”, a spus Cazanciuc, citat de hotnews.ro.

Poate spuneţi că nu e nicio problemă, poate credeţi că oricum nu vă priveşte pe voi. Ba da. Vă priveşte pe fiecare dintre voi. E o nouă zi neagră a acestui guvern Ponta, un guvern pe care nu mă voi opri să-l critic atât timp cât este de o incompetenţă şi de o periculozitate maximă.

E dreptul nostru să ne păstrăm anonimatul. Iar o cartelă pre-pay făcea asta. Era dreptul nostru de a fi doar un număr de telefon, care putea fi ascultat oricum dacă insita cineva. Dar acum, diferenţa dintre abonament şi pre-pay dispare în faţa autorităţilor. Vom merge cu carteluţa pre-pay să ne înregistrăm, să dăm cu subsemnatul.

Pe acelaşi principiu, un guvern Ponta, care văd că oricum se inspiră sau e foarte prieten cu guvernul Erdogan, poate spune ca de mâine să nu mai avem voie să folosim un VPN.

Ce e un VPN? E un soft care ne schimbă adresa de IP şi astfel nu mai putem fi identificaţi şi localizaţi. Pentru că VPN arată că noi suntem în Turcia, nu în România. Dar guvernul ăsta e în stare să facă aşa ceva. Să ne răpească dreptul la anonimat, un drept care rezidă din prezumţia de nevinovăţie. Un drept care nu se ia de către stat doar pentru că doreşte el să investigheze mai uşor. Nu, e obligaţia statului să facă toate eforturile de a investiga şi de a asculta convorbiri telefonice atunci când e cazul, atunci când există un mandat clar. Dar eu. Eu, subsemnatul care se vrea anonim, cui rămâne? Nimănui.

De ce e proastă argumentaţia la legea asta?

Practic, guvernul spune că, din momentul în care a fost depusă această lege, motivaţia a fost facilitarea anchetelor. Mare parte din infractori vorbesc cu ajutorul unor cartele pre-pay, pe care le schimbă des, pentru a nu fi identificaţi. Bun.

Dar. Eu sunt infractor. Eu vreau să vorbesc cu un alt infractor să facem un şmen. Şi acum nu mai am nici posibilitatea folosirii unei cartele pre-pay româneşti. Opa. Dar ce voi face? Tremur în faţa justiţiei. Mă va costa mai mult, dar voi alege alte metode. Le voi pune aici pe cele care-mi vin în minte, tocmai pentru a arăta că argumentaţia este imbecilă.

Cartelă pre-pay dintr-o ţară unde nu e nevoie de identiifcare. Mai jos e o hartă Gândul. Ce e cu roşu sunt ţările unde cartelele pre-plătite se cumpără cu buletinul. Restul sunt ţări de unde putem cumpăra în voie cartele. Păi dacă eu sunt infractor mă duc până în Austria şi cumpăr 1.000 de cartele pre-pay şi le umplu cu credit şi le folosesc. Iau o ofertă şi vorbesc cu partenerii mei. Ei vor face la fel.

image

Convorbiri VOiP - am stabilit deja că putem să ne schimbăm adresa IP cu ajutorul unui VPN. Deci nu vom fi identificaţi ca venind din România. De asemenea pe internet nu toate serviciile cel numele real. Aşadar, putem să folosim un pseudonim. Aşa că pot vorbi cu un coleg infractor cu ajutorul unor servicii de tip Skype, WhatsApp sau Viber fără să fiu identificat ca fiind din România.

Sugerat de Emil Popon, un fan al paginii Tech Adevărul: Şi aşa vor apărea oamenii străzii care vor deţine mii de cartele prepay. Că am mai văzut patroni boschetari sau bătrâni fără niciun sfanţ. 

Eu infractorul voi folosi telefoane cumpărate din alte ţări, voi folosi cartele din alte ţări, voi folosi internetul pentru a vorbi.

Domnule Ponta, Domnule Cazanciuc, domnule Sebastian Ghiţă. Toate argumentele iniţiale sunt imbecile. Atât.

E un cuvânt dur dar pe care-l meritaţi din nou. Legea pre-pay îmi ia dreptul meu la anonimat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite