GALERIE FOTO Telefoanele care au avut acel „ceva“ în 2012: Nokia, Samsung şi Motorola sunt campionii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe telefoane ne-au atras atenţie în 2012, iar multe dintre ele ar putea intra în topul celor mai bune telefoane. Pe multe le-am dorit. Unele, în schimb, s-au evidenţiat prin acel ceva care le-a diferenţiat de restul telefoanelor, acea doză de curaj de a revoluţiona.

Ultimii ani nu au marcat revoluţii senzaţionale, ci o evoluţie şi o maturizare a smartphone-ului. Greutatea s-a micoşorat, grosimea nu a mai fost la acelaşi nivel, iar camerele foto au evoluat spre mai bine.

Anul acesta câţiva producători au scos modele care au avut acel „ceva“, o caracteristică diferenţiatoare interesantă. Iată unele alese de către cunoscutul site de tehnologie CNET şi o parte din nominalizările noastre:

Nokia Lumia 920 este un telefon cu Windows Phone 8 care profită de elementul surpriză. Sistemul de operare este exotic încă, iar Nokia trebuie să confirme pe piaţa telefoanelor inteligente. Cu toate acestea, adevărata opţiune interesantă este încărcarea wireless. Chiar dacă avem nevoie de o pernuţă conectată la priză sau la USB, telefonul trebuie doar aşezat pe aceasta şi se încarcă prin inducţie electromagnetică. De asemenea, ecranul telefonului poate fi folosit şi atunci când avem mănuşi.La fel ca Nokia, dar pe piaţa americană, există HTC Droid DNA. În plus, pentru a face telefonul încărcabil fără fir, se pot achiziţiona unele carcase. 

Tot din Espoo (Finlanda) vine Nokia 808 PureView. Acesta este un telefon pentru experimente, deoarece Nokia nu a vrut să vândă sute de mii de exemplare cu acesta. Avantajul său este camera foto care are 41 de megapixeli, un record absolut printre telefoanele mobile. Tehnologia este una nouă, deoarece Nokia a înghesuit mai mulţi pixeli într-unul singur. Gadgetul nu a fost un succes de piaţă, mai ales că era dotat cu sistemul de operare Symbian şi avea un preţ extrem de mare.

Samsung Galaxy Note II este a doua generaţie a hibridului dintre smartphone şi tabletă creat de către sud-coreeni. Dacă primul telefon a fost un experiment reuşit, a doua generaţie a vândut extrem de bine şi a păstrat Samsung pe o poziţie fruntaşă în clasamentul smartphone-urilor. Cu un ecran de 5,5 inci, fableta (cuvânt inventat odată cu prima generaţie) este un instrument foarte bun pentru creativitate şi organizare, cu ajutorul stylusului numit S Pen, care oferă un ajutor suplimentar.

Samsung Galaxy Beam nu este un telefon extraordinar. Avem de-a face cu un smartphone de clasă medie, fără caracteristici uluitoare. Cu un ecran de 4 inci, sistem de operare Android şi cameră de cinci megapixeli, Beam are un proiector. Da, un proiector. Nu ştim exact când poate fi folosit sau dacă l-a folosit cineva (vă invităm să ne spuneţi), dar Samsung a arătat că poate veni şi cu un concept nou de smartphone.

Motorola Droid Razr Maxx HD este monstrul telefoanelor mobile. Este probabil telefonul care s-ar potrivi foarte bine în mâna lui Sylvester Stallone. Carcasa este din kevlar, iar bateria are o capacitate de 3.300 de miliamperi, suficientă pentru 13 ore de folosire intensă.

Alte nominalizări la categoria „Telefoane care au avut ceva special în 2012“

Chinezii au învăţat că nu ar trebui să se lupte neapărat cu cele mai bune telefoane şi au încercat să facă cele mai subţiri terminale. Huawei Ascend P1 a deţinut acest titlu, cu 6,7 milimetri, după lansarea de la Barcelona. A urmat apoi ZTE, cu modelul Atena, care are 6,2 milimetri. De asemenea, iPhone 5 este cel mai subţire iPhone de până acum şi primul telefon de la Apple care are dimensiunea ecranului de 4 inci.

LG Optimus Vu este în aceeaşi categorie cu Note, deşi a venit după. Cu toate acestea, Vu a fost desenat pe un alt concept. Dacă Note e mai înalt şi mai lat, Vu este mai jos, dar foarte lat, având o raţie a ecranului bizară. Caracteristicile sunt interesante: cameră foto de opt megapixeli şi un ecran de 5 inci. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite