Cum să faci muzică pe smartphone?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţiile de muzică te lasă să compui fără să ştii notele
Aplicaţiile de muzică te lasă să compui fără să ştii notele

Până nu demult pentru a face muzică trebuia să ai în primul rând ceva cunoştinţe legate de muzică, un instrument la care să faci această muzică şi multă imaginaţie. Din fericire sau din păcate, esenţa muzicii s-a cam schimbat, iar acum cu astea (tabletele) poţi face mai mult decât cu o mini orchestră. Aşa că astăzi vă arătăm cât de uşor este să îţi impresionezi prietenii, chiar dacă nu ştii nici o boabă despre muzică.

Prima de pe listă, cea mai uşoară de altfel, este DrumPads. Aceasta presupune un deck cu multe butoane unde fiecare buton are un anumit sunet. Aplicaţia oferă o mulţime de preset-uri, desigur cele mai tari sunt cu plată, dar şi din cele gratuite poţi crea ceva frumos, asta dacă ai un pic de talent, concentrare şi te sincronizezi bine. DrumPads merge la fel de bine pe iOS, pe Android şi pe Windows Phone.

Dacă nu prea stai bine la capitolul sincronizare şi ritm atunci încearcă Novation Launchpad. Aici avem acelaşi concept, o sumedenie de sunete pe care le poţi atribui fiecărui buton, atenţie, toate gratuite, doar că aici fiecare sunet se sincronizează cu restul, fără a te chinui prea mult. Poţi începe de la preset-uri gata oferite de aplicaţie, sau poţi combina instantaneu sunete din diferite genuri, te mai joci şi cu efectele şi iese într-adevăr ceva interesant, asta chiar dacă idee nu ai pe ce apeşi. Novation Launchpad din păcate este disponibil doar pe iOS.

Încă o aplicaţie de pe care poţi face muzică şi cu ochii închişi este Music Maker Jam. Aici ai posibilitatea nu de a face doar ritmuri, dar o piesă întreagă . Chiar dacă pare complicată la prima vedere, aplicaţia este super intuitivă. Alegi din start stilul de muzică, iar apoi toate sunetele se grupează.  Treaba ta este să alegi pe care să îl porneşti şi când să îl porneşti.

Dacă ai un pic de imaginaţie, poţi combina Trap-ul cu Reggae, iar dacă te mai pricepi la efecte şi ai auz muzical, în genere te faci DJ în Bucureşti, pe la periferii ce-i drept :D.

Unica condiţie  este că aici poţi alege doar 2 stiluri adiţionale, restul, costă câte 3$. În schimb, Aplicaţia este disponibiliă pe Android şi iOS.

Sigur că toate astea sunt mai mult for fun. Pentru a produce muzică la un nivel avansat există programe în care nu chiar oricine se pricepe din prima, ca spre exemplu Ableton, pe care îl folosesc şi Double V, doi producători cunoscuţi de muzică electronică din Republica Moldova.

Dacă e vorba de aplicaţii mobile, cele mai bune sunt pe iOS, chiar şi cei mai mari DJ ai lumii folosesc iPad-uri pentru a mixa sau chiar a crea muzică. Există o mulţime de aplicaţii oficiale, media controlere care împreună creează lucruri impresionante. Iar la iPad-uri poţi conecta chiar şi adevărate chitare sau pianuri. Tot pe iOS sunt şi cele mai bune aplicaţii pentru amatori, deşi, dacă te apuci un pic să cauţi găseşti şi câteva pe Android.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite