UR Browser, singura alternativă pe care o ai la Google Chrome
0UR Browser este un nou navigator pentru internet construit pe aceeaşi platformă ca Google Chrome. Am testat browser-ul şi l-aş putea numi cea mai bună alternativă la Chrome.
Când AdaptiveBee a anunţat UR Browser, părea o alternativă la oricare alt browser există deja pe piaţă. Firefox şi Chrome sunt cele „independente“ care au devenit populare, pe când Microsoft încă are Internet Explorer şi mai nou Edge. Între acestea patru a venit produsul unui startup franco-român. Am testat UR Browser ca să văd dacă poate deveni o soluţie şi am fost impresionat de câteva funcţionalităţi.
În titlu am spus că este singura alternativă, deoarece acest browser este construit pe Chromium, aceeaşi platformă ca pentru Chrome. De altfel, asta îţi permite să îţi conectezi contul de Google, să-ţi importe parole şi semne de carte, să ai aceeaşi ordine pe care o ai în Chrome. Desigur, fără integrarea pe care ai avea între dispozitive - telefon, PC şi altele - pe care Google o oferă, dar nu este neapărat un mare minus.
Compania susţine că UR Browser oferă multiple facilităţi de customizare, pentru a-ţi putea crea propria ta experienţă de utilizare şi interacţiune. Compania îl numeşte browser „all-in-one” şi promite o navigare sigură, opţiunea de personalizare cu o galerie mare de teme şi elemente, o unealtă de descărcare care asigură securitatea fişierelor descărcate şi o galerie media pentru organizarea şi rularea acestora - toate acestea direct în navigator.
Nu m-au interesat câtuşi de puţin opţiunile de personalizare, deoarece am trecut de acea etapă în viaţa mea. Făcusem asta cu contul de Gmail, cândva, dar minimalismul îmi place mai mult acum. Despre teme n-aş putea comenta, dar au fost puţine produse la care mi-au plăcut şi nu cred că UR Browser ar fi o excepţie. Însă este foarte bună „motorul“ pentru elemente multimedia.
Poţi descărca videoclipuri, muzică, poze foarte uşor - ba chiar ai şi două moduri în care ştii că poţi descărca: o săgeată în bara de sus, lângă contul Google, care se mişcă atunci când detectează elemente multimedia, şi o săgeată albastră pe fiecare poză din fluxul de Facebook (sau în oricare alt site cu fişiere media).
De asemenea, acestea fişiere sunt scanate automat de UR Browser pentru a nu lua vreun virus. Trebuie să ştii însă că n-ai voie să foloseşti acele materiale în scop comerciale, browser-ul te informează de asta. Ştii bine că vrei să piratezi, dar la fel de bine ar trebui să ştii că e ilegal. Altfel, toate aceste elemente sunt grupate în modulul multimedia şi îţi poţi face un playlist cu melodiile descărcate. Ba mai mult, îţi sunt aduse şi cele din folderul de fişiere descărcate, ca să le ai mai la îndemână.
UR Browser este un Google Chrome. Este însă mai puţin „al Google“ şi mai mult orientat spre utilizator, mai ales cu modulul de fişiere media. Apoi, ai acele opţiuni de personalizare pe care le-ai putea găsi utile. Dacă îţi place Chrome atât de mult, dar nu-ţi place Google prea tare, atunci i-ai putea da o şansă unui produs similar, dar oferit de altă companie.
Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!