Huawei lansează un program de conectare la internet a şcolilor din zonele rurale
0
Proiectul face parte din programul regional de responsabilitate socială 1.000 Dreams, dezvoltat de Huawei, care îşi propune să susţină educaţia copiilor şi a tinerilor.
Recent, Huawei şi partenerii săi au finalizat procesul de conectare la Internet a Şcolii Gimnaziale Poboru, judeţul Olt, situată la aproximativ 40 de kilometri de oraşul Slatina. Este prima şcoală din proiectul Huawei de conectare a unităţilor de învăţământ care nu au acces la Internet, desfăşurat sub conceptul “Şcoala se mută în mediul digital, dar educaţia rămâne educaţie”.
Astfel, Huawei a donat echipamentele necesare conectării, în timp ce partenerii au asigurat partea de infrastructură. În plus, producătorul tech a donat tablete şi laptopuri de ultimă generaţie pentru cadrele didactice ale şcolii, astfel încât să susţină dezvoltarea abilităţilor digitale şi continuarea predării online în perioada pandemiei.
Şcoala Gimnazială Poboru are 142 de copii în ciclul preşcolar, primar şi gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albeşti, Cornăţelu, Creţi, Seaca şi Surpeni.

„Şcoala din Poboru reprezintă doar primul pas dintr-un proiect mai amplu pe care îl avem în plan pentru următorii ani, care presupune identificarea şcolilor care au nevoie de conectivitate şi susţinerea acestora prin produsele, serviciile şi know-how-ul Huawei şi cele ale partenerilor noştri, cărora le mulţumim pentru implicare. Accesul la conexiune deschide o lume nelimitată de cunoştinţe şi de posibilităţi de dezvoltare, ceea ce le permite elevilor să aibă şansa la o educaţie mai bună”, spune George Zhang, CEO al Huawei Technologies în România.
Potrivit celor mai recente statistici, în România există peste 6.200 de şcoli, iar jumătate dintre acestea sunt situate în zone rurale, o parte dintre ele fără conexiune la Internet. Această situaţie reduce şansele copiilor la o educaţie care să ţină cont de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei şi face foarte dificilă continuarea cursurilor online în perioada pandemiei.