Creatorii români de jocuri care au pus Marţianul pe telefoanele cu Android
0Filmul The Martian a fost lăudat pentru informaţiile ştiinţifice corecte pe care le prezintă. Jocul ar putea fi lăudat în România, deoarece este creat de un studio compus din români.
Probabil că n-ai auzit de Amber Studio, dar este cel mai mare studio de jocuri independent din România. Recent, a ajuns în atenţia presei prin jocul The Martian, inspirat de filmul şi folosit de producători pentru a populariza şi mai mult pelicula. "The Martian: Bring Him Home" e deja în Play Store, costă trei dolari şi ar trebui să-ţi arate cum este o aventură pe Planeta roşie.
Fox Digital Entertainment, divizia Twentieth Century Fox care dezvoltă şi produce aplicaţii şi jocuri, împreună cu dezvoltatorul Little Labs, un studio de jocuri independent din Los Angeles, au lucrat pentru a aduce jocul The Martian pe ecranele smartphone-urilor şi tabletelor. Implicarea Amber Studio a venit pe fondul necesităţii adaptării şi implementării versiunii de iOS pe Android. Echipa care s-a ocupat de acest proiect a lucrat aproximativ două luni şi a lansat oficial pe 1 octombrie, după cum scrie Start-up.
Caracteristicile cheie ale jocului includ alegeri interactive care definesc şansele lui Mark de supravieţuire, sprijin ştiinţific din partea echipei NASA care ajută jucătorul să ia cele mai bune decizii, o poveste captivantă care urmăreşte firul narativ al filmului, cât şi al cărţii, şi posibilitatea de a viziona trailerul filmului şi de a cumpăra bilete la film prin intermediul aplicaţiei (dar asta nu în România).
Revenind la Amber Studio, are o cifră de afaceri de şase milioane de dolari şi a fost lansat în urmă cu doi ani. Disney Interactive a fost primul client şi pe atunci erau trei oameni. Între timp, echipa a ajuns la 170 de oameni şi nu a oprit recrutarea. „Modelul nostru de business urmează câţiva paşi simpli: Disney, deoarece lucrăm aproape exclusiv pentru ei, ne dă un joc, de obicei dezvoltat pe IOS, iar noi trebuie să îl portăm pe alte platforme de la smart TV la telefoane şi PC”, a spus Dragoş Hâncu, fondator Amber Studio, într-un interviu realizat de Business Magazin în 2014.
Fondatorul a fost întâi angajat în gaming, apoi şi-a pornit propriul studio. În 2005 a debutat la Gameloft ca producător, apoi la Jamdat, care a devenit Electronic Arts. În 2013, a plecat şi şi-a deschis propriul studio de dezvoltare. „Nu ştiam exact ce o să fac; am primit şi oferte foarte bune, bine plătite şi călduţe, dar mi-am dat seama că dacă nu mă apuc atunci de ceva al meu nu o să mă mai apuc niciodată", a explicat Hâncu.