Unul dintre oamenii de bază ai Google a explicat de ce Samsung n-a copiat Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple şi Samsung sunt „împerecheate“ într-un nou proces, americanii cerând aproape două miliarde de dolari. În acest duo al sălilor de tribunal a intrat şi Google pentru a susţine partea Samsung. Iată cum justifică necopierea ideilor Apple în Android.

Apple a dat în judecată Samsung, de curând, dar la pachet vine şi Google, fiind compania care a dezvoltat şi dezvoltă în continuare Android. Hiroshi Lockheimer, vicepreşedinte al diviziei de inginerie Android, a explicat în faţa judecătorului concepte din sistemul de operare al Google pe care, susţine Apple, le-ar fi copiat din iOS, informează The Verge. El s-a alăturat la cererea lui Andy Rubin, creatorul Android, părăsind compania Good Technology. La acea vreme, divizia Android avea câteva zeci e oameni, crescând la sute în timp. 

Samsung a apelat la Google pentru a susţine, prin declaraţiile şi dovezile acestei companii, că multe dintre elementele Android despre care Apple spune că sunt copiate din iOS sunt, de fapt, create de Google. În prezent, compania sud-coreeană este cea mai mare din lumea Android. Mărturia lui Lockheimer a presupus să le explice juraţilor ce anume e diferit în Android şi cum au fost implementate tot felul de funcţii.

El a specificat că Google face platforma, iar dezvoltatorii de hardware au libertatea de a o adapta pe telefoanele şi tabletele care ajung să fie lansate pe piaţă. Totuşi, la început, Android era privit ca o glumă, abia mai apoi au început să foloseacă această platformă. HTC a fost prima companie care să lanseze un dispozitiv cu Android. 

Unul dintre patentele pentru care Apple vrea recunoaştere este sistemul universal de căutare care presupune că pentru un termen sunt întoarse atât rezultate locale, cât şi online. Lockheimer a explicat că, din datele Google, au observat o tendinţă a oamenilor, în 98% din cazuri, de a dat click pe rezultatul online, nu pe ele stocate local. Apple a contestat informaţia, spunând că sunt înregistrări din versiuni mai noi de Android. Mai mult, avocaţii Apple au spus că mărturia lui Lockheimer ar putea genera confuzie în rândul juraţilor.

Un exemplu al căutării universale, cu rezultate online, din Contacte şi Maps.

image

Android şi de la capăt

Nu este un secret că Samsung a plănuit de câţiva ani să dezvolte o alternativă la Android, dar până acum nu a avut deloc succes. A fost întâi Bada OS, un ecosistem lansat cu surle şi trâmbiţe şi care a eşuat cu o la fel de mare uşurinţă. Apoi, acest Bada OS a ajuns să fie înlocuit de Tizen pentru care, în 2014, ar fi fost pregătit un smartphone. A ajuns doar pe Gear 2, noul ceas inteligent al companiei.

Tizen este o platformă la care Samsung lucrează cu Intel şi dacă reuşeşte să îi dezvolte un ecosistem suficient de mare, ar putea avea şanse să îşi creeze alternativa mult visată. Totuşi, marele avantaj atât al iOS, cât şi al Android este piaţa de aplicaţii a fiecărei platforme. Nici măcar Microsoft cu Windows Phone şi mai mulţi producători alături n-a reuşit, în patru ani de zile, să ridice foarte mult ecosistemul. Întrebarea e dacă Samsung (şi Intel) au timp şi bani de investit.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/procesul-apple-versus-samsung" target="_blank">View the story "Procesul Apple versus Samsung" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite