Un leu pentru autonomia telefonului tău: Planul unor români pentru a rezolva marea problemă a smartphone-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără baterie? O companie din România crede că are soluţia. FOTO iMore.com
Fără baterie? O companie din România crede că are soluţia. FOTO iMore.com

Smartphone-urile sunt deştepte, dar nu sunt „de cursă lungă“. Dacă scoţi o zi de autonomie e bine. Astfel, o companie din România vrea să nu mai rămâi fără baterie fix atunci când ai nevoie mai mare de telefon, aşa că a venit cu o idee şi profitabilă, şi utilă, scrie ZF.

Compania Monopoly Digital, care s-a desprins din Monopoly Media pe care probabil ţi-o aminteşti de pe televizoarele din urmă cu un an de la metrou, lansează proiectul City Charger. Compania va vinde sau închiria aceste terminale celor interesaţi. În cazul închirierii, utilizatorii care vor dori să-şi încarce telefonul sau tableta (de maximum 7 inci) vor plăti un leu pentru o sesiune de 40 de minute. Sunt ţintite centrele comerciale, restaurantele, benzinăriile şi alte locuri similare, informează „Ziarul Financiar“. 

„City Charger este un terminal care încarcă bateria telefonului mobil, iar în prezent acesta poate să încarce 99% dintre modelele de smartphone-uri existente acum pe piaţă. Nu ne adresăm telefoanelor vechi, ci pieţei de smartphone-uri, care este în creştere acum“, a declarat pentru ZF Andrei Dumi­tru, director de vânzări Monopoly Digital.

Proiectul MD nu e singular, nu e o premieră, dar e o noutate pentru România. În Statele Unite ale Americii există deja astfel de staţii de încărcare, la fel şi în alte ţări din Uniunea Europeană, cum ar fi în Marea Britanie. Mai mult, astfel de proiecte pot fi corelate cu ideea prezentată de Nokia atunci când a lansat gama Lumia cu încărcare wireless. Stephen Elop, directorul de atunci, a spus că dacă restaurantele ar încorpora tehnologia de încărcare, domeniul ar exploda. Până acum nu s-a întâmplat asta, deşi nu doar Nokia are astfel de telefoane.

Un exemplu de staţie de încărcare. FOTO Chargebox.com

image

Este viabil un astfel de proiect? Sunt două lucruri general valabile privind telefoanele mobile: numărul lor este în creştere, autonomia lor nu este prea mare. Astfel, în 2013, a fost depăşită, la nivel mondial, cifra de un miliard de unităţi vândute. Pentru 2014, estimarea se duce spre 1,2 miliarde. Iar autonomia, exceptând moduri de ajutor precum Ultra Power Saving de pe Galaxy S5, nu se duce la mai mult de o zi cu o folosire peste medie - sincronizarea conturile de email şi social media via WiFi sau 3G/4G şi luminozitate de aproximativ 50%.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite