Preşedintele Uber demisionează

Preşedintele Uber demisionează

FOTO Arhivă

Şeful Uber, Jeff Jones, a decis să renunţe la funcţia de conducere a companiei după numai 6 luni. Deşi scurtă, perioada în care Jones a condus Uber a fost plină de evenimente, de cele mai multe ori negative.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre acestea, mai multe acuze de hărţuire sexuală în cadrul companiei şi procesul intentat de Waymo, divizia de maşini autonome a Alphabet.
 
Publicaţia americană Recode, cea care a scris prima despre demisia lui Jeff Jones, susţine că aceasta vine ca urmare directă a controverselor în care compania a fost implicată în ultimele luni şi că a fost cerută de executivii Uber.
 
În ultima perioadă, Uber a părut că o ţine dintr-un scandal în altul. Poate cea mai dăunătoare pentru imaginea companiei a fost campania #DeleteUber. Un număr important de utilizatori au decis să renunţe la serviciile Uber, după ce compania a fost acuzată că profită de politicile imorale ale preşedintelui Trump.
 
Un alt scandal important în care Uber a fost implicat recent este cel al hărţuirilor sexuale. Mai mulţi angajaţi s-au plâns de acest lucru, precum şi de faptul că şefii companiei ar fi ignorat în repretate rânduri plângerile în acest sens.
 
Nu în ultimul rând, Alphabet a dat în judecată Uber, acuzând că aceştia folosesc tehnologii secrete furate prin intermediul Otto, o unitate specializată în tehnologii de conducere autonomă cumpărată de Uber.
 
Jeff Jones nu este singurul nume important care părăseşte compania. La finele lunii februarie a mai plecat vicepreşedintele şi fostul inginer Google, Amit Singhal.
citeste totul despre: