PREVIEW LG G Pad 8.3 - „Adevărul“ a testat gadgetul sud-coreenilor: plus de stil şi calitate în 8 inci de tabletă LG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LG G Pad, o tabletă cu stil din Coreea de Sud. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
LG G Pad, o tabletă cu stil din Coreea de Sud. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

LG lansează, astăzi, în România noua sa tabletă. E vorba de LG G Pad cu ecran de 8 inci şi cu Android. Preţul nu e rău pentru România şi dotările nu-s proaste. „Adevărul“ a avut un preview cu această tabletă şi avem câteva lucruri de spus despre ea. Iată cum se prezintă.

Anul trecut, Apple şi-a călcat pe cuvinte şi a livrat o tabletă mai mică decât iPad. Desigur, a vrut mereu să lanseze una mai mică, dar n-a putut face asta decât când produsul final era la nivelul cerinţelor sale. Dincolo de aceste cuvinte de marketing. iPad mini a fost lansată şi de acolo a început un nou capitol din viaţa tabletelor: capitolul celor 8 inci.

LG G Pad este de astăzi în România, are un ecran de 8,3 inci şi nu este deloc rea. LG a spus, în urmă cu ceva timp, că se va concentra doar pe telefoane şi ignoră piaţa tabletelor. După ce am văzut G Pad, mă bucur că a revenit asupra deciziei. Iată ce e de apreciat la G Pad, până la un review final pentru acest dispozitiv.

lgg pad foto razvan baltaretu/adevarul

Hardware şi design

LG G Pad are un ecran de 8,3 inci cu o rezoluţie de 1.920x1.200 pixeli, adică un full HD+. Memoria RAM este de 2GB şi spaţiul de stocare de 16GB, iar procesorul este un Qualcomm Snapdragon 600 la 1,7GHz cu patru nuclee. Deloc rău până acum, iar dotărilor li se mai adaugă un port microSD. Nu are însă slot pentru SIM, ceea ce înseamnă că fie LG a vrut să ţină preţul jos, fie a decis să nu se complice, în prima tabletă, cu aşa ceva. Sper că s-a gândit la preţ.

Că tot am zis de preţ, acesta e de 1.500 de lei la eMag. O poţi cumpăra şi cu abonament Vodafone, caz în care costul scade la 1.300 de lei, dar vei plăti lunar 12 euro pentru care primeşti 3GB trafic de date.

LG G Pad mai are o cameră foto de 5 megapixeli care filmează full HD şi este dotată de producător cu tot felul de moduri la care ai acces prin aplicaţia dedicată. Cea pentru apeluri video este de 1,3 megapixeli. Carcasei i se mai adaugă un port infraroşu. Nu, nu e ca să transferi mp3-uri prin el, ci să foloseşti tableta pe post de telecomandă. E un truc inspirat de Sony, dar foarte bun, mai bun decât pe telefon, deoarece tableta tinzi s-o foloseşti mai mult seara, când ajungi acasă şi te relaxezi.

Când vine vorba de design, LG a făcut o treabă foarte bună. Şi scriu asta în timp ce mă uit la telefonul meu, un Nexus 4 care este robust, rezistent, dar „ţipă“ între bucăţi de plastic şi sticlă. LG G Pad are o carcasă din metal pe spate cu plastic la capatele dispozitivului, totul tras într-o nuanţă de negru. Arată foarte bine, e stilată şi poate LG ar trebui să adopte designul pentru toate dispozitivele sale, sau cel puţin paleta de materiale folosite.

„A doua fundaţie“ pe piaţa mobilă pe care o construieşte LG este o reuşită.

lgg pad foto razvan baltaretu/adevarul

Software şi artificiile LG

E vorba de un dispozitiv cu Android aici, Android 4.2.2 Jelly Bean peste care producăţorul şi-a pus interfaţa proprie. Dacă îţi place tot ce a făcut producătorul pe telefoanele sale de până acum, vei aprecia şi actuala interfaţă îmbogăţită cu Slide Aside şi un Q Slide ceva mai stabil, cel puţin aşa l-am găsit faţă de cel de pe Optimus G.

Slide Aside e ideea LG de a grupa una până la trei aplicaţii pe care să le accesezi rapid printr-un swype cu trei degete de pe marginea ecranului sau prin bara de notificări. Accesarea nu este o atât de mare problemă, dar trecerea unei aplicaţii în Slide Aside este. Trebuie, când aplicaţia e deschisă, să tragi din dreapta spre stânga, cu trei degete, de pe marginea ecranului. O găsesc drept una dintre cele mai dificil de folosit funcţii şi sper să-i găsească alt mod de activare în viitor, poate un simplu swype dintr-o anumită parte a ecranului, cu un deget.

Per total, interfaţa este populată de tot felul de elemente care imită texturile reale, de la comutatoare în meniul de setări la diverse reflexii sau artificii vizuale. Browser-ul este acelaşi din Android, n-a trecut la Chrome, iar LG i-a adus câteva modificări. Per total, e utilizabil, nu am avut probleme cu acesta, dar prefer Chrome pentru că mi-am legat contul de email de acesta şi am astfel toate marcajele într-un loc familiar. Mai menţionez Q Pair, o soluţie de legare a telefonului LG la tabletă. Astfel, aceasta îţi preia notificările şi ce ai mai avea nevoie, fără să mai trebuiască să verifici constant două dispozitive.

lgg pad foto razvan baltaretu/adevarul

Camera foto are mici probleme cu expunerea corectă şi cu reproducerea culorilor. Este o chestiune de hardware şi ar fi păcat ca LG s-o lase aşa, din moment ce s-a chinuit s-o „mobileze“ cu tot felul de moduri, cum ar fi HDR, Panorama (chiar şi la 360 de grade) şi fotografiere în rafală). Sunt ceva mai puţine decât la LG G2, dar sunt suficiente pentru o tabletă.

Primele impresii despre o tabletă reuşită

image

Foto

lgg pad foto razvan baltaretu/adevarul

Sunt surprins de două lucruri când vine vorba de LG G Pad: preţul mic şi construcţia foarte bună. Când mă refer la construcţie o judec prin prisma celorlalte produse lansate de LG în ultima perioadă, iar G Pad iese în evidenţă. Încă de anul trecut mi-am spus că iPad mini cu Retina va fi prima mea tabletă de 8 inci, dar după ce am folosit o scurtă vreme G Pad pot spune că a devenit un candidat de luat în seamă.

Încă nu-mi plac toate artificiile pe care LG le-a inclus în interfaţă, dar uneori, cum e Q Slide sau Slide Aside (lipsit de modul dificil de a-l acces), are lucruri bune. Tableta rulează foarte bine, ajutată din plin de hardware, iar la acest preţ cred că se va remarca pe piaţa din România. De astăzi, tableta e şi în România, oficial, iar în curând vom avea şi noi un review cu aceasta.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre LG:

VIDEO LG crede că ştie ce tabletă ţi se potriveşte. Lucrează la G Pad, un rival de peste 8 inci pentru iPad mini

Google Nexus 5 prezentat oficial: un telefon pentru cei mai mari fani Android

VIDEO Se îndoaie, dar nu se rupe: LG G Flex este supus testului rezistenţei

lgg pad foto razvan baltaretu/adevarul
Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite