Cât de (i)legal este să foloseşti aparate de bruiaj şi la ce riscuri te expui dacă vinzi astfel de dispozitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un exemplu de „jammer”, aparat de bruiaj FOTO anunturi.u7.ro
Un exemplu de „jammer”, aparat de bruiaj FOTO anunturi.u7.ro

Piata aparatelor de bruiaj, asa numitele „jammere”, s-a bucurat de un adevarat succes in ultimii ani si in Romania, ca urmare a incercarii unor persoane implicate in anumite afaceri suspecte de e evita interceptarile telefonice de catre autoritatile de supraveghere, in special de catre DNA sau Serviciile Secrete.

De la oameni politici la traficanti de droguri care au intreprins, intreprind sau planuiesc sa intreprinda afaceri ilegale, cu totii se pot numi posibili clienti ai unor dispozitive de acest gen, astfel ca piata aparatelor de bruiaj are un target foarte bine definit. Mai mult decat atat, un astfel de dispozitiv cu cat este mai performant cu atat vine la un pret pe masura.

Discutia despre aparatele de bruiaj a intrat in atentia presei o data cu dezvaluirile facute zilele trecute de catre omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul companiilor Romstrade si BlueAir – ambele in insolventa. 

Potrivit informatiilor aparute in presa, Nelu Iordache ar fi declarat Directiei Nationale Anticoruptie ca in dosarul deschis de DNA fostului ministru al transporturilor Ovidiu Silaghi, Iordache i-ar fi dat acestuia 200.000 de euro, bani in urma carora ministrul de atunci ar fi „inchis ochii” la o reziliere a mai multor contracte cu firma de constructii a omului de afaceri. Iordache a precizat anchetatorilor ca in discutia purtata atunci cu Silaghi, fostul ministru al transporturilor ar fi folosit un aparat de bruiaj contra interceptarilor.

Citeşte pe wall-street.ro ce este si cum functioneaza un „jammer”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite