Insule ecologice pentru colectarea deșeurilor din municipiul Suceava. Sistemul este digitalizat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul la sistemul de colectare a deșeurilor din municipiul Suceava se va face pe bază de cartele cu sistem antivandalism, iar insulele ecologice vor fi monitorizate video. 

Insulele ecologice digitalizate din Suceava SURSA Primăria Suceava
Insulele ecologice digitalizate din Suceava SURSA Primăria Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat joi, 2 martie 2023, că a semnat contractul pentru realizarea a 100 de insule ecologice digitalizate pe bază de cartelă cu sistem antivandalism, monitorizare grad umplere și sistem video în municipiul Suceava.

Dintre cele 100 insule aprobate, 45 de insule cu 5 containere sunt de 1,1 mc și 55 de insule cu 5 containere sunt de 2,5 mc.

Valoarea contractului este de 7.354.653,50 lei, echivalentul a 1.495.000 euro.

Perioada de implementare a proiectului este 31.12.2024.

„Montarea acestor insule ecologice digitalizate completează infrastructura de gestionare a deșeurilor în orașul nostru, prin montarea celor 200 de platforme, 100 subterane și 100 supraterane, reprezintă un pas înainte în gestionarea inteligentă a deșeurilor“, a declarat primarul Ion Lungu.

Primarul Ion Lungu din Suceava FOTO Alina Iosif
Primarul Ion Lungu din Suceava FOTO Alina Iosif

Insulele ecologice sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor și sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate.

Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.

Fiecare insulă ecologică trebuie să deservească minimum 200 de locuitori/apartamente.

Dotările ecoinsulei vor contribui la păstrarea evidenței gestiunii deșeurilor și strângerea informațiilor necesare pentru predarea rapoartelor către autoritățile de mediu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite