Vlad Dascălu, un caz deosebit de grav: Alex Ciocan, ciclist, explică ce s-a întâmplat EXCLUSIV

0
Publicat:

Cătălin Sprinceană s-a „spălat“ acum pe mâini, deși activează în cadrul Federației de Ciclism din... 2017! A fost vicepreședinte, între 2017-2021, și apoi a fost ales președinte în aprilie 2023.

Alex Ciocan. FOTO: Arhiva Adevărul
Alex Ciocan. FOTO: Arhiva Adevărul

Până să ajungă șef la FRC, acest for a fost condus, între iunie 2021 și februarie 2023, de Alex Ciocan (46 de ani). „Adevărul“ l-a contactat pe acesta pentru a-i cere opinia vizavi de scandalul suspendării lui Vlad Dascălu.

„Adevărul“: Cum vi se pare acest caz?

Alex Ciocan: Legea e una pentru toți. Într-adevăr, ce s-a întâmplat mie mi se pare nedrept pentru că Vlad e un băiat foarte mișto. Dar nu cred că discutăm acum despre cât de fain e el ca om... Probabil, că e vorba de o neatenție pentru că, în general, sportivii sunt cam neatenți. N-aș vrea să-i iau acum apărarea lui Vlad, fiindcă nu e cazul. Când greșești de trei ori pare cam mult... Pe de altă parte, n-aș vrea să dau nici vina pe el pentru că mi se pare, în continuare, un tip de pus la rană. E una dintre puținele chestii bune pe care le are sau le avea ciclismul românesc. Că și așa suntem vai de noi, săracii...

Cât de vinovată e federația în cazul de față?

Eu vorbesc, din nou, din punct de vedere legal, birocratic. Federația e pusă pe același piedestal cu sportivul. Adică, dacă sportivul lipsește de la un control, atunci federația e înștiințată. La al doilea control la fel, la al treilea control la fel. În cazul în care a fost înștiințată, probabil, ar fi trebuit să-l „scuture“ pe sportiv. Dar și pe antrenor. „Băi, să vă deschideți ochii mai larg!“.

Vlad Dascălu. FOTO: Facebook
Vlad Dascălu. FOTO: Facebook

Federația susține că n-a fost notificată după fiecare abatere, ci abia la ultima...

Acum, nu mai există scrisoare cu confirmare de primire, ca pe vremuri. Notificările se fac online, iar adresele de mail trimit multe mesaje în folder-ul de Spam. Așa că nimeni nu o să știe niciodată dacă aceste notificări, privind situația lui Vlad Dascălu, s-au trimis către federație sau nu. Aș fi revoltat să fiu acum în locul lui Vlad Dascălu și nici n-aș ști dacă să mă consider vinovat sau nu. Adică, vom afla asta acum, dacă el va merge la TAS pentru a ataca decizia suspendării.

Ce șanse estimați că ar fi avut Vlad Dascălu la Jocurile Olimpice de la Paris?

Ar fi venit, cu siguranță, în Top 10. Și cu șanse mari să fi venit chiar în Top 5...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite