Ministrul Alexandru Rafila trimite Inspecția Sanitară la Spitalul Județean Bacău, unde o gravidă a decedat

0
Publicat:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va trimite Inspecția Sanitară de Stat pentru a elucida moartea Mariei, gravida care s-a stins la Maternitatea Bacău în urmă cu trei săptămâni.

Inspecția Sanitară de Stat va verifica dacă s-au respectat procedurile pentru siguranța pacientei
Inspecția Sanitară de Stat va verifica dacă s-au respectat procedurile pentru siguranța pacientei

Femeia de 38 de ani, însărcinată în luna a patra, s-a prezentat în data de 15 martie 2024 la Spitalul Județean de Urgență Bacău, cu dureri, stări de vomă și febră.

După ce medicii au consultat-o și au constatat că fătul era oprit din evoluție și inima încetase să-i mai bată, aceștia au mai lăsat-o câteva ore fără să intervină chirurgical. În timpul intervenției chirurgicale, în care i s-a scos colecistul, Maria a avortat spontan fătul mort.

„În timpul laparoscopiei, s-a întâmplat avortul spontan al fătului oprit în evoluție și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală în sfera ginecologică. Pacienta a rămas internată pe ATI din Blocul Medico-Chirurgical. Evoluția în dinamică a parametrilor biologici anunța o stare de agravare a pacientei”, afirmă SJU Bacău.

Maria a murit după doar 24 de ore de la prezentarea voluntară la spital, după un al doilea stop cardio-respirator, care i-a fost fatal.

Logodnicul Mariei a reclamat tardivitatea intervenției cadrelor medicale, iar Poliția Bacău a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În același timp, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bacău afirmă că medicii au respectat procedurile și că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a salva viața pacientei.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după revenirea din SUA, a afirmat că nu cunoaște cazul dar că va trimite un control al Inspecției Sanitare de Stat. 

„Mă interesez şi vin cu un răspuns. Spitalul, dacă e vorba despre Spitalul Judeţean Bacău, aflat în subordonea Consiliului Judeţean de acolo, cu siguranţă va întreprinde demersurile necesare. Ceea ce putem să facem în acest moment este să trimitem Inspecţia Sanitară de Stat, ca să vedem dacă au fost încălcate procedurile legate de siguranţa pacientului”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite