O tânără gravidă a murit după ce a fost plimbată prin patru spitale pentru diagnostic. „A ajuns prea târziu la Iaşi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Cimpoi a murit marţi, 9 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi FOTO Facebook/Bianca Cimpoi, institutiimedicale.ro
Bianca Cimpoi a murit marţi, 9 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi FOTO Facebook/Bianca Cimpoi, institutiimedicale.ro

O tânără însărcinată a murit după ce a fost plimbată prin patru spitale. Suferinţa pacientei a început cu febră şi dureri de cap.

O pacientă de 27 de ani, însărcinată în cinci luni, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, după ce a trecut prin patru spitale pentru un diagnostic. Bianca Cimpoi, o tânără din Roman aflată la prima sarcină, diagnosticată din copilărie cu distrofie musculară, a decedat marţi, 9 ianuarie, la ora 21.30, după o suferinţă de aproape o săptămână. Femeia a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a patra unitate medicală în care a ajuns într-un interval de 24 de ore.

Vineri, 5 ianuarie, tânără s-a prezentat la un medic specialist în Roman, cu febră şi dureri de cap. Pacienta a fost îndrumată la domiciliu cu tratament. Luni, 8 ianuarie, gravida s-a internat la Spitalul Municipal Roman din cauza simptomelor accentuate.

În cursul zilei de marţi, 9 ianurie, la ora 16.30, reprezentanţii Spitalului Municipal Roman au făcut solicitare de transfer către o maternitate din Iaşi. În momentul solicitării, Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi asigura garda medicală pe obstetrică-ginecologie. Ajunsă aici, după o evaluare a sarcinii, medicul de gardă a solicitat transferul pacientei la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pentru investigaţii suplimentare.

Bianca Cimpoi a ajuns în jurul orei 19.00 la Spitalul de Neurochirurgie unde i s-a făcut un computer tomograf. În urma acestuia, suspiciunile medicilor au fost că pacienta suferă de meningoencefalită şi au cerut transferul acesteia la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi. Tânără a ajuns în a patra unitate medicală la ora 20.25.

bianca cimpoi

„În momentul în care a ajuns în triaj a intrat în stop cardio-respirator. Aparţinătorii – soţul, mama, sora şi doi unchi – erau pe hol, iar noi, o echipă complexă cu două echipaje de la ambulanţă, colegii din ATI, am început resuscitarea. S-au efectuat manevre timp de o oră, fără succes. Decesul pacientei a fost înregistrat la 21.20. Din punctul meu de vedere, pacienta a ajuns la Iaşi prea târziu. Ea putea muri în orice alt spital din Iaşi prin care a trecut până a ajuns aici, întrucât starea de sănătate era deosebită. Cred că trebuia transferată măcar ieri dimineaţă, dacă nu chiar cu 24 de ore înainte de solicitarea de transfer către Maternitatea Elena Doamna”, a subliniat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit medicilor, tânăra şi-a pierdut viaţa în urma unui sepsis sever, determinat de o infecţie urinară.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite