5 motive pentru care e bine să zâmbeşti

5 motive pentru care e bine să zâmbeşti

Atunci când zâmbeşti, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.

Numeroase studii dezvăluie beneficiile neaşteptate ale zâmbetului asupra organismului aşa că, data viitoare cand simţi nevoia să te exteriorizezi, nu trebuie să mai existe nici un motiv pentru a-ti ţine în frâu sentimentele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Combate depresia

Cel mai recent studiu realizat la Londra, demonstrează faptul că zâmbetul poate combate într-adevăr depresia. Cercetatorii de acolo au creat o aplicaţie, care trimite oamenilor în diverse momente ale zilei imagini vesele, făcându-i să zâmbească. S-a dovedit că atunci când o persoană vede pe altcineva zâmbind, acţionează instinctiv şi împrumută aceeaşi stare. Fericirea poate fi indusă atunci eşti înconjurat de optimism.

Reduce stresul

Stresul reprezintă o problemă a lumii moderne, căruia toţi i-am căzut în capcană mai devreme sau mai târziu. Are numeroase efecte negative asupra sănătăţii inimii şi de cele mai multe ori nu poate fi combătut cu o simplă pastilă. Atunci când zâmbeşti, corpul tău secretă endorfine care diminuează tensiunea provocată de stres.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Endorfinele nu alungă doar stresul, ci îţi oferă şi o stare generală de bine şi de linişte. Atunci când simţi că eşti cu moralul la pământ, zâmbeşte. Chiar dacă la început va fi doar un zâmbet forţat, vei observa că te vei simţi treptat mult mai bine. Specialiştii susţin că simpla simulare a unei stări de fericire, se poate transforma într-un sentiment real.

Află pe clicksanatate.ro mai multe motive să zâmbeşti!

Există un punct pe corpul tău care te poate ajuta să trăieşti mai mult

Orgasmul, porţia de sănătate pentru trup şi minte

citeste totul despre: