Primul caz de infecţie cu o superbacterie rezistentă la antibiotice din SUA. Bacteria a fost identificată şi la pacienţi din Europa, Canada şi China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infecţiile cu bacterii nu mai sunt sensibile la trtamentul cu antibiotice
Infecţiile cu bacterii nu mai sunt sensibile la trtamentul cu antibiotice

Un raport al Ministerului Apărării din SUA vorbeşte despre un prim caz de infecţie cu o bacteria E-coli patogenă care este foarte rezistentă chiar şi la la antibioticele de ultimă generaţie. Astăzi, la Tokyo, unde are loc summitul G7 al celor mai industrializate ţări ale lumii, Marea Britanie a cerut măsuri ferme şi urgente de luptă împotriva acestor bacterii ucigaşe.

Potrivit raportului Ministerului American al Apărării, un tip de bacterie E-coli patogenă rezistentă la antibioticele cunoscute a fost identificată în urina unei femei de 49 de ani din Pennsylvania. Este o formă rară de infecţie, au explicat reprezentanţii Centrului Medical Militar Naţional Walter Reed, citaţi de CNN.

Autorităţile americane nu au dat alte detalii limitându-se la precizarea că femeia în cauză nu a călătorit în ultima jumătate de an în afara SUA.

Reprezentanţi Departamentului de Sănătate din Pennsylvania şi Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC) s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul şi a verifica dacă bacteria s-a răspândit.

O astfel de bacteria a fost identificată până acum şi la alţi pacienţi din Europa, Canada şi China, iar numărul cazurilor este în creştere devenind o ameninţare la adresa sănătăţii la nivel mondial, avertizează OMS.

De altfel, rezistenţa la antibiotic a devenit o problem tot ai acută, în condiţiile în care din cauza prescripţiilor şi a utilizării pe scară largă a acestui tip de tratament.

Directorul Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor, dr Tom Frieden, a avertizat că, deşi acesta este primul caz în Statele Unite, este de aşteptat să apară mai multe cazuri de infecţii cu astfel de super-bacterii în viitorul apropiat. În fiecare an, în Statele Unite, cel puţin 2 milioane de persoane sunt infectate cu alte tipuri de bacterii împotriva cărora cele mai multe tipuri de antibiotice nu au efect, şi cel puţin 23.000 de oameni mor anual ca urmare a acestor infecţii, potrivit CDC.

Marea Britanie a cerut astăzi la Tokyo unde are loc summitul G7 ca ţările member să facă mai mult pentru a lupta împotriva acestor bacterii ucigaşe.

"În prea multe cazuri, antibioticele au încetat să funcţioneze. Asta înseamnă că oamenii mor de infecţii simple sau boli precum tuberculoza, tetanos, sepsii şi alte infecţii care nu ar trebui să însemne o condamnare la moarte", a declarat el.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite