Investigaţii de rutină obligatorii. Îţi pot salva viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine nu ştie că te costă mai puţin să previi o boală decât să o tratezi? Ca să îţi menţii sănătatea la cote maxime, e bine să faci anual anumite investigaţii de rutină, cum este testul Papanicolau.Află când este necesară colonoscopia!

Nu trebuie să-ţi fie teamă de colonoscopie, această investigaţie îţi poate salva viaţa şi nu sunt vorbe-n vânt. Dacă depistezi cancerul din vreme, îl poţi trata, ca să nu mai vorbim că există posibilitatea vindecării complete.  Totul e să îl descoperi la timp. Iar pentru asta, trebuie să-ţi verifici starea de sănătate din când în când.

Ecografia transvaginală „vede“ leziunile de pe col

Aceasta poate detecta şi evalua chisturile din zona uterului. De fapt, medicul recomandă astfel de investigaţie când suspectează existenţa unor tumori pe uter sau pe ovare. De asemenea, ecografia transvaginală se face în primele două săptămâni de sarcină.

De ce? Pentru a putea fi detectate eventualele leziuni de pe colul uterin sau din uter, mărimea chisturilor de pe ovare sau evoluţia sarcinii. În caz că nu ştiai, înainte de ecografie se goleşte vezica urinară, ca să nu fie disconfortul foarte mare. În mod normal, investigaţia nu ar trebui să fie dureroasă.

Testul Babeş-Papanicolau detectează infecţiile HPV

Testul Babeş-Papanicolau (PAP) este o procedură simplă, nedureroasă şi accesibilă, care poate detecta infecţii virale, cea mai des întâlnită fiind cea cu virusurile papiloma umane (HPV), care produce modificări la nivelul celulelor colului.

Descoperă în continuare pe clickpentrufemei.ro ce investigaţii de rutină îţi pot salva viaţa.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite