Fractura de şold nu trebuie să te imobilizeze. Intervenţia de înlocuire a şoldului te ajută să mergi din nou, la doar o zi după operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe persoane trecute de vârsta de 75 de ani se confruntă cu probleme articulare grave, ce necesită înlocuirea de şold.  Temerea acestora însă este dacă nu cumva riscurile acestei intervenţii depăşesc beneficiile, mai ales la vârste înaintate.

Medicul ortoped Robert Apostolescu lămureşte această problemă şi spune că, indiferent de vârstă, nu există nici un motiv pentru care să nu vă puteţi bucura de refacerea mobilităţii sau de o reducere considerabilă a durerii. 
 

Capacitatea de a te deplasa, cea de a îndeplini diferite funcţiuni, de a-ţi trăi viaţa independent sunt lucruri importante pentru oricine, cu atât mai mult pentru persoanele cu vârsta înaintată. Când oamenii nu mai pot funcţiona corespunzător din cauza durerii sau a dizabilităţilor, atunci înlocuirea articulaţiilor poate avea un efect extraordinar.
 

“Chiar dacă aţi atins frumoasa vârstă de 90 de ani, motivele pentru a lua în considerare înlocuirea de şold ar trebui să fie la fel de importante ca la orice altă vârstă. O cauză comună este osteoartrita. Cazurile severe de artrită cresc odată cu vârsta, de aceea pentru pacienţii de peste 80 sau 90 de ani această afecţiune este mai avansată.” declară dr. Robert Apostolescu,

O fractură de şold ca urmare a unei căzături este principalul motiv pentru care ar trebui să optaţi pentru intervenţia de înlocuire a şoldului.

Pentru persoanele cu vârsta de peste 80 de ani este o leziune gravă deoarece osul şoldului se poate vindeca de la sine, fără ajutorul unor plăci, şuruburi şi a unei anumite tije.
 

Pentru fracturile de şold rezultate în urma unei căzături, înlocuirea şoldului este o opţiune foarte bună deoarece pacienţii pot merge chiar de a doua zi după operaţie. Recuperarea necesită mai mult timp dacă chirurgul va încerca să repare şoldul rupt.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite