Cum îl poate îmbolnăvi pe copil animalul preferat
0Îşi doreşte un prieten de joacă blănos ori cu pene sau cu carapace? Dincolo de efectele pozitive pe care animalele de companie le au asupra copiilor, cei mici pot fi expuşi şi unor riscuri asupra sănătăţii.
Ştim, insistă să îi iei un animal de companie, cu care să se joace cât e ziua de lungă şi îţi promite că va avea grijă de el. Datoria ta este să iei cea mai bună decizie, iar sănătatea celui mic este cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont.
Psihologii spun că un prieten necuvântător îl ajută pe copil să fie mai responsabil şi să socializeze, iar studiile arată că prietenii necuvântători scad riscul de alergii la cei mici. Din păcate însă, animalele pot transmite şi numeroase boli infecţioase.
Porcuşorul de guineea, o alegere sigură
Porcuşorii de guineea pot transmite numeroase boli infecţioase şi pot provoca alergii, dar acest lucru se întâmplă destul de rar. De fapt, porcuşorii sunt printre cele mai sigure animale de companie, datorită caracterului blând şi a riscului mic de accidentare în timpul jocului.
Atenţie! Trebuie să-i explici copilului că porcuşorul, fiind mic, poate fi rănit foarte uşor.
Pisicile sunt imprevizibile
Sunt graţioase, dornice de dezmierdat şi după faţă par îngeraşi. Însă pisicile sunt imprevizibile şi, uneori, chiar cele mai blânde zgârie şi muşcă fără avertisment. Nu suportă „chinurile“ la care le supun uneori copiii, nu le place să fie trase de coadă şi multe dintre ele nu se lasă prea mult ţinute în braţe.
Pisicile pot transmite diverse boli, mai ales când nu sunt respectate măsurile de igienă. Prin muşcătura şi zgârieturile lor pot fi eliminaţi paraziti care afectează şi omul. Astfel, copilul poate face boala zgârieturii de pisică, o infecţie bacteriană manifestată prin febră şi inflamarea ganglionilor limfatici.