Ce îţi spune pielea despre cât de mult vei trăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ridurile nu ne strică doar aspectul. Mai există un motiv îngrijorător care să ne facă să urâm micile cute ale pielii care apar odată cu vârsta: sănătatea organismului poate fi prevăzută în ridurile pielii. Femeile cu mai puţine riduri au o tensiune sanguină mai mică, un risc scăzut de boli de inimă şi de atac cerebral şi o şansă mai mare de a trăi mai mult decât prietenele lor mai ridate.

Un nou studiu descifrează relaţia dintre cât de bătrâni arată unii oameni şi riscul la care sunt supuşi de a suferi de boli de inimă şi încearcă să demonstreze dacă vârsta pe care o arată cineva are vreun efect asupra sănătăţii inimii, notează „Time“.

Cercetătorii au studiat 260 de femei, pe care le-au separat în două grupuri: cele cu risc mare de boli de inimă, şi cele cu risc scăzut. Apoi, oamenii de ştiinţă au evaluat înfăţişarea femeilor, bazându-se pe studierea feţei şi pe ridurile de pe interiorul braţului superior, loc în care este cel mai puţin probabil să apară semne de îmbătrânire prematură.

Pentru prima dată, s-a a descoperit o legătură între înfăţişare şi tensiunea sanguină: femeile care arătau mai tinere aveau o tensiune mai mică şi un risc scăzut de a face boli cardiace, conform echipei de cercetători compusă din specialişti de la „Unilever“ (companie care furnizează produse de îngrijire) şi de la Centrul Medical Universitar Leiden din Olanda. 

Însă nu se ştia sigur dacă era ceva în conformaţia acestor femei care le ajuta să arate mai tinere sau dacă ele erau mai înclinate să folosească produse şi proceduri cosmetice scumpe, fapt care ar fi demonstrat că şi-ar fi putut permite şi medicamente şi terapii mai bune pentru menţinerea sănătăţii inimii. 

Pentru a stabili legătura între înfăţişare şi riscul de boală, cercetătorii au studiat şi un grup de bărbaţi şi de femei care proveneau din familii cu o speranţă de viaţă mare. Din nou, studiul demonstrează că aceşti bărbaţi şi femei arătau mult mai tineri şi aveau mai puţine riduri, comparativ cu grupul de control care dusese o viaţă obişnuită şi care avea o speranţă de viaţă medie.

Aşadar, care este secretul? Oamenii de ştiinţă speră că prin studierea modului în care îmbătrânesc aceşti oameni să identifice „ceva“-ul care contribuie la tenul tânăr şi să înţeleagă cum acest lucru influenţează în bine sănătatea inimii şi longevitatea.


Citeşte şi:

Cele mai nocive alimente pentru tenul tău

Cu toţii am auzit de beneficiile pe care anumite fructe şi legume (morcovul, avocato şi cele colorate, în general) le au pentru ten, dar nu ştim mai nimic despre alimentele care fac rău pielii.

Tratamentul care te ajută să dormi bine şi să arăţi mai tânăr

O noapte de somn neodihnitor se vede imediat pe chip. Cearcănele, tenul palid, ridurile accentuate din jurul ochilor şi colţurile gurii arcuite în jos creează un aspect pe care cei din jur îl percep ca neatrăgător, trist şi nesănătos. Pentru cei care dorm, dar tot nu se odihnesc, există un tratament care îi face nu doar mai atrăgători, ci chiar să pară mai tineri, arată un studiu recent.

Cum să trăieşti peste 90 de ani

Într-o lume a evoluţiei tehnologice, de care medicina beneficiază foarte mult, nu este foarte surprinzător că speranţa la viaţă a oamenilor creşte. Totuşi, nu creşte cu cât ar trebui. Corpul uman este făcut să reziste până la 90 de ani, cu 20 de ani mai mult decât speranţa la viaţă a românilor, care este de 70 de ani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite