Ce alimente se păstrează la frigider şi care la temperatura camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aerul rece din frigider opreşte procesul de coacere al legumelor, dar le poate modifica şi gustul.
Aerul rece din frigider opreşte procesul de coacere al legumelor, dar le poate modifica şi gustul.

Ştiai că unele alimente pe care le punem în coşul de cumpărături este mai bine să le ţinem la temperatura camerei şi nu la frigider? Îţi spunem în rândurile de mai jos care sunt acestea şi cum este ideal să le păstrezi!

Roşiile

Nu puţine sunt persoanele care obişnuiesc să pună roşiile în sertarul cu legume din frigider. Cu toate acestea, dintre toate legumele ele chiar nu trebuie ţinute la temperaturi reduse cum sunt cele din frigider, mai ales că aerul rece le opreşte procesul de coacere, dar le poate modifica şi gustul.

În plus, temperaturile mai mici pot afecta textura legumei, ceea ce face ca ele să devină mult mai moi. Cel mai bun loc unde să ţii roşiile este pe blat/masă în bucătărie, într-un castron de sticlă, urmând să le consumi la scurt timp de la cumpărare.

Busuiocul

Deşi ai crede că busuiocul proaspăt se menţine mai mult timp verde şi îşi păstrează aroma în frigider, specialiştii în nutriţie sunt de altă părere.

În frigider mirodenia nu numai că absoarbe mirosurile celorlalte alimente din jur, dar poate „împrumuta“ din aroma ei. Ideal este să păstrezi busiocul într-un pahar cu apă rece în bucătărie sau să apelezi la numeroasele metode de congelare de pe internet.

Află pe clicksanatate.ro cum se păstrează proaspete mai mult timp şi alte alimente!

Tulburările de dezvoltare la copil, nediagnosticate bine. Care sunt efectele?

Efectele adverse ale penicilinei

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite