Care sunt cei mai periculoşi aditivi pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimii 30 de ani, utilizarea coloranţilor la nivel mondial a crescut cu 50%.
În ultimii 30 de ani, utilizarea coloranţilor la nivel mondial a crescut cu 50%.

Alimentele procesate şi dulciurile din comerţ sunt alegeri convenabile pentru părinţii presaţi de timp. Pe termen lung însă le creează un imens deserviciu, din cauza afecţiunilor la care îi predispun pe copii din cauza E-urilor conţinute.

Toţi copiii pot fi afectaţi de aditivii alimentari. Schimbările de dispoziţie, crizele de plâns, ameţelile, tulburările de somn, de atenţie, de concentrare sunt toate semne că dieta celui mic este dezechilibrată şi abundă de alimente bogate în aditivi alimentari.

Atenţie la îndulciori

În multe din preparatele dulci şi în iaurturile cu fructe din comerţ sunt adăugaţi înlocuitori ca aspartamul (E951), acesulfamul de potasiu (E950) sau glicerolul (E422). E

le dau un gust bun, dar au o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul şi un aport caloric ridicat. Din aceste motive, pot să declanşeze, în urma unui consum frecvent, alergii, migrene, boli de inimă, spasme musculare, diabet, depresie.

Primele semne ale excesului sunt ameţelile, durerile de cap, setea accentuată, greaţa, dificultăţile de memorare. Ele ar trebui să convingă părinţii că este nevoie să restricţioneze accesul copiilor la produse care conţin îndulcitori.

Află pe clicksanatate.ro care sunt cei mai periculoşi aditivi pentru cei mici.

Alimente care ne îmbolnăvesc ficatul
6 mituri despre alimentaţia sănătoasă a copiilor

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite