Bolile se pot citi pe piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pielea devine aspră, palidă şi uscată în cazul în care suferi de hipotiroidism.
Pielea devine aspră, palidă şi uscată în cazul în care suferi de hipotiroidism.

Afecţiuni precum hipotiroidia şi diabetul au printre simptome şi anumite modificări la nivelul pielii,, cum ar fi îngălbenirea, nereguilarităţile, modificările texturii acesteia, rănile care se vindecă mai greu.

Pielea galbenă, simptom al icterului

Coloraţia galbenă a pielii şi a mucoaselor este prezentă în icter, stare asociată cu nivelul crescut de bilirubină, substanţă provenită din degradarea hemoglobinei. Icterul însoţeşte, printre altele, bolile hepatice sau biliare, diverse tumori maligne (cancer de pancreas), pancreatita acută sau cronică. La unii nou-născuţi, icterul se manifestă în primele 24 de ore, din cauza imaturităţii hepatice.

Modificări ce apar în cancerul de sân

Printre simptomele cancerului mamar se numără şi neregularităţile pielii la nivelul sânilor, modificările mamelonului (iritaţii, cruste, retracţie) şi schimbările legate de textura tegumentului (striaţii, cute, aspect de coajă de portocală). 

Diabetul poate fi însoţit şi de infecţii cutanate

În diabetul zaharat, apar numeroase simptome la nivelul pielii, fie la început, fie ca urmare a complicaţiilor. La persoanele cu această boală, survin: infecţii precum cele cu Candida albicans, onicomicoza, foliculita, furunculoza, precum şi hiperpigmentări în pliuri. La diabetici, rănile provocate de bătături se pot vindeca mai greu, din cauza pierderii unor substanţe la nivelul pielii. 

Uscarea pielii poate fi semn de hipotiroidism

Insuficienta secreţie a hormonilor tiroidieni (hipotiroidism) antrenează modificări care se manifestă şi la nivel cutanat. Astfel, pielea devine aspră, palidă şi uscată, descuamată, părul se subţiază, iar unghiile devin friabile.

Află pe clicksanatate.ro dacă furunculii trebui scoşi sau nu!

Liliacul scade glicemia

Brânca-ursului reglează tensiunea

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite