Zece proprietăţi ale ghimbirului, aliatul organismului în lupta cu multe afecţiuni
0Numeroase studii arată că există numeroase proprietăţi ale ghimbirului care ajută organismul. Printre altele, unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului este faptul că este foarte bogat în antioxidanţi.
Proprietăţile ghimbirului sunt studiate încă din antichitate. Pe lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie notat faptul că este o sursă exceletă de vitamine şi minerale. Printre altele, ghimbirul conţine vitaminele B1, B2 şi B3, precum şi vitamina C, mangan, magneziu, fosfor, calciu sau fier.
Printre altele, ghimbirul poate ameliora problemele legate de reumatism şi tratează gripa şi răceala încă de la primele simptome.
Există numeroase studii care au ajuns la concluzia, referindu-se la proprietăţile ghimbirului, că acesta ar ajuta chiar şi în combaterea elicobacter pylori, care cauzează de cele mai multe ulcerul. Ceaiul de ghimbir consumat regulat poate ajuta la controlul digestiei, înlătură balonarea şi indigestia. De asemenea, împiedică apariţia în exces a acidul gastric care provoacă arsuri stomacale.
Ghimbirul are un efect calmnat în ceea ce priveşte durerile abdominale, ajută procesul de digestie, elimină gazele intestinale şi reglează pofta de mâncare. Poate puţini ştiu că printre proprietăţile ghimbirului este şi faptul că poate previni răul de mare, ameţelile, vertijurile şi greţurile, chiar dacă aceste simptome sunt declanşate din cauze fiziologice sau psihologice.
Proprietăţile ghimbirului. Întăreşte sistemul imunitar
Se mai spune despre ghimbir, tot pe lista de proprietăţi, că ar fi în unele cazuri chiar un bun antibiotic natural. Ghimbirul ar avea efect antibacterian atunci când vine vorba de infecţii respiratorii şi paradontale.
Tot pe lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie spus şi faptul că ceaiul din această plantă ar putea ajuta la menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi previne artita reumatoidă. De asemenea, tot pe lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie trecut şi faptul că stimulează creşterea activitatea timusului şi a splinei, precum şi producţia de fagocite.
Pe lista de proprietăţi ale ghimbirului este şi faptul că întăreşte sistemul imunitar prin cantitatea mare de antioxidanţi şi astfel este redus riscul de infecţii şi alte tipuri de afecţiuni ale sănătăţii. Pe lista de proprietăţi ale ghimbirului trebuie trecut şi faptul că ajută circulaţia sângelui, previne forarea cheagurilor şi ajută transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către organe vitale. O ceaşcă de ceai de ghimbir poate avea efecte benefice şi în ceea ce priveşte starea psihică, întrucât poate îndepărta stresul.