Păstura reface ficatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păstura poate influenţa sistemul imunitar, stimulând flora intestinală şi producerea de antioxidanţi.
Păstura poate influenţa sistemul imunitar, stimulând flora intestinală şi producerea de antioxidanţi.

Cunoscută şi ca pâinea albinelor, păstura este cea mai valoroasă comoară dintre cele pe care albinele ni le oferă cu generozitate. Cum ar putea fi altfel, având în vedere că este substanţa cu care ele îşi hrănesc propriii „copii”?

Păstura este un polen recoltat de albine şi modificat apoi în stup, astfel încât să conţină toate substanţele de care larvele au nevoie pentru a creşte şi a se dezvolta. Este considerat un leac valoros, deoarece conţine nutrimenţi esenţiali pentru sănătatea umană - complexul de vitamine B, proteine ​​şi aminoacizi. De asemenea, este un aliment esenţial pentru vegetarieni, dar şi un supliment alimentar util pentru cei ce ţin posturile.

Deşi există puţine studii ştiinţifice care să dovedească efectele păsturii, ea este recomandată de mulţi ca leac naturist, pentru că oferă energie, întăreşte sistemul imunitar şi are un efect benefic asupra digestiei. Totuşi, nu uita să discuţi mai întâi cu medicul dacă vrei să începi o cură cu păstură.

5 beneficii ale pâinii albinelor

Iată care sunt beneficiile păsturii, conform recomandărilor din medicina alternativă!

1.    Digestie mai uşoară

O echipă de cercetători de la Centrul pentru Prevenţie al Universităţii Utah, SUA, a ajuns la concluzia că păstura conţine enzime digestive de la albine, care favorizează digestia. Păstura este consumată, printre altele, pentru a reface flora intestinală şi ca remediu pentru constipaţie sau diaree.

2.    Întărirea sistemului imunitar

Lăudată din bătrâni pentru proprietăţile antivirale, antimicrobiene şi antiinflamatoare, păstura ajută organismul să lupte cu bolile. Păstura poate influenţa sistemul imunitar, stimulând flora intestinală, producerea de antioxidanţi şi de proteine, care protejează organismul de virusuri şi de efectele nocive ale radicalilor liberi, potrivit unui studiu.

3.    Piele mai moale şi mai fină

Păstura poate fi aplicată şi pe piele, pentru a trata fisuri, porţiuni uscate, erupţii cutanate şi chiar eczeme. Aceste beneficii sunt conferite de aminoacizii şi vitaminele conţinute, care ajută la regenerarea celulelor pielii.

Află pe clicksanatate.ro în ce alte afecţiuni este utilă cura cu păstură!

Piatra de alaun combate transpiraţia

Ştii să previi indigestia de sărbători?

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite