Zece curiozităţi despre uleiul de cocos
0În topul listei de curiozităţi despre uleiul de cocos trebuie trecut faptul că este foarte bun la gătit întrucât are o compoziţie care rezistă la temperaturi foarte ridicate.
O altă curiozitate despre uleiul de cocos este faptul că ajută ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv şi poate îndepărta sindromul de colon iritabil. Se digeră uşor şi ajută la funcţionarea normală a sistemului tiroidei. Mai mult, pe lista de curiozităţi despre uleiului de cocos ar trebui trecut şi faptul că poate îndepărta stresul şi ar ajuta şi la tratarea pancreatitei.
Uleiul de cocos ar aduce beneficii şi pentru sănătatea inimii. Are în conţinutul său 50% acid lauric, care ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, reduce colesterolul şi hipertensiunea arterială. De asemenea, în comparaţie cu alte uleiuri, grăsimile saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare şi reduc riscul de apariţie a aterosclerozei.
Dintre curiozităţi despre uleiul de cocos trebuie menţionat şi faptul că poate ajuta şi în curele de slăbire datorită conţinutului său de acizi graşi cu lanţuri mijlocii şi lungi. Grăsimile saturate ajută organismul să lupte împotriva multor paraziţi şi ciuperci care ar putea provoca indigestie.
De asemenea, tot dintre curiozităţile despre uleiul de cocos este şi faptul că este de ajutor în cosmetică. Masajul cu ulei de cocos hidratează scalpul şi ajută la creşterea părului şi ar împiedica şi apariţia mătreţii.
Curiozităţi despre uleiul de cocos. Ameliorează boli de piele
Pentru că este hidratant, se foloseşte la masaje şi este comparabil cu uleiul mineral. Alte beneficii ale uleiului de cocos ar fi că întârzie apariţia ridurilor şi exfolierea pielii. Există studii care spun că ar ameliora boli de piele precum psoriazisul sau dermatita.
Potrivit nutriţioniştilor, există şi câteva riscuri pentru consumul de ulei de cocos. În primul rând, foarte important de ştiut este că trebuie să alegeţi ulei de cocos presat la rece şi nu hidrogenat. Cele mai recomandate tipuri de ulei de cocos de nutriţionişti, pentru a beneficia de toate efectele bune ale acestui aliment, sunt cele „virgine” şi „extra virgine”, obţinute prin presare sau prin măcinare, proces în urma căruia laptele de cocos se separă de ulei.
Riscuri ale consumului de ulei de cocos ar putea apărea şi la mamele care sunt în perioada de alăptare. Chiar dacă uleiul de cocos este sigur pentru consumul femeilor însărcinate, cele care alăptează sunt atenţionate să nu consume în mod exagerat ulei de cocos întrucât pot apărea riscuri medicale pentru cei mici, carenţe în ceea ce priveşte alimentaţia.
De asemenea, cei care suferă de boli cardiovasculare, au diabet zaharat sau sunt diagnosticaţi cu obezitate este bine să nu consume ulei de cocos în cantităţi exagerate întrucât pot apărea riscuri şi complicaţii.