Tipuri de sare de bucătărie: ştii ce să alegi?
0Nu există doar un singur tip de sare: sare grunjoasă, sare de mare, sare de Himalaia... Descoperă care sunt diferenţele şi cum să o alegi pentru a-ţi asezona mâncărurile preferate.
Sarea grunjoasă, nerafinată
Se extrage direct din mare (sare de mare) sau din pământ (sare gemă). Este 100 % naturală şi nu suferă niciun proces chimic. Conţine, în procent mare, clorură de sodiu, dar şi magneziu (sub formă de clorură), precum şi oligoelemente benefice pentru sănătate.
Are culoare gri, ceea ce dovedeşte prezenţa mineralelor. Este folosită la murături, saramură, la asezonarea apei în care se fierb pastele, la preparatele în crustă de sare etc.
„Diamante” de sare
Sunt recolatate sub formă brută, de mineral, din minele de sare. Se prezintă sub formă de bucăţi de rocă, de dimensiuni variabile, care pot fi mărunţite. Astfel de „diamante” sunt sarea roz de Himalaia sau sarea albastră de Persia.
Află pe clickpentrufemei.ro şi alte sortimente de sare care aduc beneficii sănătăţii