Suplimentele cu calciu cresc riscul de deces la pacienţii oncologici. Studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu american publicat în revista „Annals of Internal Medicine“ arată că administrarea unor suplimente care conţin mult calciu este riscantă la pacienţii cu cancer. Un consum crescut de alimente care conţin calciu este considerat sigur, potrivit aceleiaşi surse.

Anumiţi nutrienţi din produsele alimentare - dar nu şi din suplimente - au fost în general legaţi de un risc mai mic de deces provocat de cancer, potrivit studiului preluat de agerpres.ro.

Oameni de ştiinţă de la Universitatea americană Tufts au afirmat că pacienţii care au cancer riscă să fie în mare pericol prin administrarea zilnică de suplimente care conţin doze de calciu mai mari de 1.000 de miligrame.

Studiul, care analizează datele a peste 27.000 de adulţi din SUA, nu a găsit nicio dovadă a unei asocieri între calciul din alimente şi decesul provocat de cancer.

Autorii studiului au comparat aportul unei game de nutrienţi cu ratele de deces din orice cauză, boli cardiovasculare şi cancer. Ei au arătat că un consum adecvat de vitamine A şi K, precum şi magneziu şi zinc, reduce riscul de deces. Însă, această constatare se aplică numai nutrienţilor din alimente, nu şi din suplimente.

Niveluri ridicate de aport de calciu din suplimente alimentare au fost asociate cu un risc mai mare de deces provocat de cancer.

În plus, există dovezi că un consum inutil de suplimente de vitamina D de către persoanele care nu au deficienţe de această vitamină ar putea creşte riscul de deces din orice cauză.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite