Slăbeşte cu supe reci, de vară
0Când vine căldura nu prea mai avem chef de mâncare gătită, ci preferăm mai mult salatele, supele reci neprelucrate termic, sucurile din legume şi fructe şi ceaiurile naturale cărora le adăugăm câteva cuburi de gheaţă şi mentă.
Supele reci, aceste feluri de mâncare lichidă, se prepară foarte uşor. N-ai nevoie decât să speli bine alimentele şi să le tai cubuleţe apoi să le dai la blender, adăugând apă.
De ce să le consumi pe cele reci
Supele reci din legumele şi fructele proaspete de la ţăranii autohtoni ne conferă doza zilnică de vitamine şi minerale. Pentru că nu le fierbi, ele îşi păstrează astfel toate proprietăţile de care organismul are nevoie pentru a funcţiona cum trebuie. Supele nefierte te ajută ca după ce ai pierdut lichide prin transpiraţie, să te rehidratezi. De asemenea, cu ajutorul lor, pentru că nu sunt bogate în calorii, te ajută să slăbeşti şi să detoxifici întregul corp.
Supă de căpşuni
Ce poate fi mai gustos decât o supă desert, fără zahăr şi alte ingrediente nocive?Vei avea nevoie de 1 kg de căpşune, pe care le speli bine, le cureţi şi le tai cubuleţe; 2 lingureţe de vin alb sec; suc de la ½ de lămâie, 500 ml de iaurt degresat şi câteva frunze de mentă proaspătă. Le pui pe toate în blender şi apeşi pe buton. Dacă observi că supa, în loc să fie cremoasă, e mai apoasă, mai pune iaurt. Când e gata, pui supa la frigider ca să se răcorească, apoi mănânci.
Ştiai că...
...140 g de căpşuni conţin doar 50 de calorii şi aproape 3 grame de fibre, majoritatea solubile? Din acest motiv, căpşunile sunt extrem de benefice în lupta cu kilogramele nedorite. Să nu mai spunem că fibrele ajută la digestie, prevenind astfel constipaţia. De asemenea, gustoasele fructe sunt foarte bune contra colesterolului rău.
Află pe clicksanatate.ro cum să prepari supele reci de castravete şi roşii!