Le consumi periodic deşi conţin cianură
0Chiar dacă cianura este una dintre cele mai des folosite otrăvuri în romanele poliţiste, o poţi găsi şi în unele alimente pe care le consumi periodic. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra faptului că un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin cianură de hidrogen.
Ciupercile
Chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal.
Info
Una dintre cele mai periculoase ciuperci este alpha-amanitin. Aceasta cauzează o masivă deteriorare a ficatului.
Ardeiul iute
Adorat de multă lume pentru iuţeala lui, ardeiul iute conţine o substanţă chimică numită capsacină. Poţi să alternezi sau să-l înlocuieşti cu chili, dar în cazul unui exces şi acesta poate fi mortal. Substanţa este atât de puternică, încât o poţi folosi pentru a îndepărta vopseaua.
Caju
Creşte în interiorul unei structuri în formă de scoică. Dacă ai cumpărat caju în stare crudă din magazin trebuie să-l prepari la aburi. Nu-l consuma niciodată în stare crudă, deoarece conţine urushiol, substanţa chimică pe care o găsim şi în iedera sălbatică.
Cu hrişcă slăbeşti 1 kilogram pe zi. Uite cum o prepari corect!