Le consumi periodic deşi conţin cianură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă cianura este una dintre cele mai des folosite otrăvuri în romanele poliţiste, o poţi găsi şi în unele alimente pe care le consumi  periodic. Specialiştii trag un semnal de alarmă  asupra faptului că un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Sâmburii de mere, pere, caise şi ai altor fructe conţin cianură de hidrogen.

Ciupercile

Chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice şi mai puţin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal.

Info

Una dintre cele mai periculoase ciuperci este alpha-amanitin. Aceasta cauzează o masivă deteriorare a ficatului.

Ardeiul iute

Adorat de multă lume pentru iuţeala lui, ardeiul iute conţine o substanţă chimică numită capsacină. Poţi să alternezi sau să-l înlocuieşti cu chili, dar în cazul unui exces şi acesta poate fi mortal.  Substanţa este atât de puternică, încât o poţi folosi pentru a îndepărta vopseaua.

Caju

Creşte în interiorul unei structuri în formă de scoică. Dacă ai cumpărat caju în stare crudă din magazin trebuie să-l prepari la aburi. Nu-l consuma niciodată în stare crudă, deoarece conţine urushiol, substanţa chimică pe care o găsim şi în iedera sălbatică.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente pot fi otrăvitoare dacă nu sunt preparate corect sau dacă le mănânci în exces!

Cu hrişcă slăbeşti 1 kilogram pe zi. Uite cum o prepari corect!

Aşa scapi de stările depresive cu remedii din natură!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite