Cum să bei mult fără să te îmbeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O noapte cu prietenii scăldată în băuturi alcoolice se poate lăsa cu dureri de cap, greaţă, dar şi alte stări negative specifice mahmurelii de a doua zi. Deşi consumul moderat de alcool este cea mai bună metodă de prevenire a mahmurelii, expertul Jim Koch, citat de „Esquire“, susţine că există o metodă care ne permite să bem mai mult fără să ne îmbătăm.

Serile din club sau cele cu prietenii sunt, deseori, „îmbuibate“ de alcool. A doua zi dimineaţă ne trezim cu o mahmureală soră cu moartea (cel puţin aşa ni se pare), dar vine iar weekendul şi intrăm în acelaşi cerc vicios: uităm suferinţa şi o luăm de la capăt cu distracţia.

Ce-ar fi dacă am putea pune capăt dimineţilor de greaţă şi de dureri de cap, care urmează, aproape firesc, unor nopţi pline de alcool? Specialistul berar Jim Koch susţine că există un truc pentru a scăpa de răul de a doua zi. El explică cum putem bea la fel de mult, dar fără să ni se urce la cap. 

Soluţia oferită de specialistul berar se referă la drojdia de bere uscată, aceeaşi pe care o folosim la gogoşi. Koch a mărturisit trucul, pe care îl foloseşte şi el, într-un interviu oferit revistei americane „Esquire“. El amestecă drojdie uscată cu iaurt înainte de seara în care se va distra cu prietenii la un pahar (sau la mai multe). Deşi nu oferă o reţetă fixă, Koch recomandă o linguriţă de drojdie pentru fiecare bere băută. 

În teoria lui Koch, drojdia ar putea diminua efectele alcoolului. Un grup de specialişti dieteticieni, însă, nu s-au lăsat convinşi de această teorie.

Nu există nicio dovadă medicală că această tehnică funcţionează. De ţinut minte este că acest sfat nu a venit din partea unui medic sau specialist în sănătate, aşa că trebuie privit cu o doză mare de neîncredere. Recomandarea principală rămâne în picioare: alcoolul trebuie, neapărat, consumat cu moderaţie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite