Apa ţine foamea în loc. Recomandări pentru consumul de lichide
0Doi litri de apă pe zi asigură buna funcţionare a organelor, fiind benefică pentru întregul corp. Deşi nu este un aliment, apa este complementară acestuia.
Cel mai simplu truc prin care putem păcăli foamea este să bem apă în timpul mesei. Oricât de bizar ar părea, un pahar de apă plată băut în timpul mesei favorizează apariţia senzaţiei de saţietate, dau asigurări medicii nutriţionişti.
Astfel, persoanele care vor să slăbească trebuie să fie atente nu doar la alimentele pe care le pun în farfurie şi să numere cu perseverenţă caloriile, ci şi să ia în calcul conţinutul băuturilor. Pentru că un pahar de aproximativ 200 de mililitri de suc de roşii conţine 44 de kilocalorii, unul de portocale, 80 de kilocalorii, în timp ce unul de mere, 100 de kilocalorii. Prin urmare, lichidele pe care le consumăm pot fi o sursă ascunsă de calorii care nu trebuie să însoţească farfuria hipocalorică.
Consumul normal de apă este de doi litri pe zi. Aici intră şi ceaiurile şi infuziile. Această cantitate asigură o bună funcţionare a organismului.
O cantitate mai mare de lichide – trei litri pe zi – este indicată dacă avem o activitate fizică moderată sau intensă, sau în perioadele cu temperaturi crescute, potrivit „Abecedarului de obezitate“, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Pentru a afla cât de hidrataţi suntem, verificăm culoarea urinei. Dacă este incoloră suntem hidrataţi, dacă e închisă, cel mai probabil avem nevoie de apă suplimentară.