Alimentaţia potrivită în sezonul cald
0Cu toate că vara putem observa o scădere a poftei de mâncare, necesarul energetic nu este mai scăzut. Avem, în schimb, nevoie de un aport mai mare de lichide, de vitamine şi minerale.
Din cauza modificărilor necesare pentru ca organismul să îşi regleze temperatura, în corp se produc schimbări ce duc la pierderi de apă sau săruri minerale, care trebuie compensate printr-o alimentaţie adecvată.
5 mese pe zi
Pentru că vara, există un risc mai mare de apariţie a căderilor de calciu şi de glicemie, ai grijă să iei cele 3 mese principale şi 2-3 gustări. O altă variantă este să mănânci puţin şi des: 4-5 porţii mai mici, consumate la un interval de 3-4 ore.
Mizează din plin pe fructele şi legumele de sezon
Roşii, castraveţi, dovlecei, pepene, caise - toate sunt hidratante şi ne oferă vitaminele şi mineralele de care avem nevoie. Antioxidanţii din fructele şi legumele colorate oferă protecţie pielii faţă de efectele nocive ale razelor soarelui. Campioane la cantitatea de antioxidanţi conţinuţi sunt fructele de pădure.
Află pe clicksanatate.ro ce ar trebui să conţină şi ce nu dieta de vară!