Un calamar uriaş, descoperit de pescari în Marea Japoniei, a fost ajutat să se întoarcă în adâncuri: ce lungime are monstrul marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un curator de la acvariul local a mers în port şi a realizat câteva fotografii subacvatice cu calamarul uriaş. FOTO uk.news.yahoo.com
Un curator de la acvariul local a mers în port şi a realizat câteva fotografii subacvatice cu calamarul uriaş. FOTO uk.news.yahoo.com

Un calamar imens a fost descoperit zilele trecute de pescarii japonezi pe coasta de nord-est a Japoniei, în portul Toyama.

Calamarul gigant, care are o lungime de patru metri, a fost observat de pescari în portul Toyama, pe 24 decembrie. Uriaşa vietate marină a fost ajutată de pescari să se întoarcă în largul mării, după aproape o săptămână în care a fost admirată de curioşi, dar mai ales observată îndeaproape de oameni de ştiinţă. 

Impresionanta nevertebrată le-a dat bătăi de cap pescarilor şi scafandrilor care au încercat să o ghideze spre apele adânci ale Mării Japoniei. 

„Ventuzele erau atât de puternice încât am simţit durere atunci când s-a încolăcit în jurul trupului meu, în timp ce încercam să-l ajut să scape din port“, a relatat pentru televiziunea Asahi scafandrul Akinobu Kimura, care deţine un magazin pentru pasionaţii de scufundări.

Un curator de la acvariul local a mers în port şi a realizat câteva fotografii subacvatice cu calamarul uriaş. „Era foarte frumos, avea corpul de un roşu aprins“, notează AFP, citată de Yahoo News. Cu această ocazie a fost realizată şi o filmare cu monstrul marin.

calamar

FOTO uk.news.yahoo.com

Calamarii uriaşi, care au denumirea ştiinţifică Architeuthis, pot ajunge şi la 13 metri lungime, şi reprezintă un mister din adâncurile oceanelor, încă neexplorate de oameni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite