Top 10 cele mai ciudate ştiri ciudate din 2014: magie neagră în politică şi în fotbal, sculpturi sexuale şi şopârle în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrăjitoria este una dintre obsesiile unor persoane publice FOTO: Outnow.ch
Vrăjitoria este una dintre obsesiile unor persoane publice FOTO: Outnow.ch

Preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, a devenit protagonistul celei mai bizare ştiri din 2014, după ce a concediat-o pe vicepreşedinta ţării din motiv că ar fi vrăjitoare. O sculptură expusă în Paris care seamănă cu o jucărie sexuală şi sunt alte ciudăţenii care au intrat în topul pentru 2014.

La sfârşit de 2014, publicaţia britanică „The Independent“ face o trecere în revistă a celor mai bizare evenimente petrecute pe parcursul acestui an. Preşedintele Zimbabwe şi jucătorul de fotbal Emmanuel Adebayor, de la Tottenham Hotspur, se numără printre „personajele principale“ ale celor mai ciudate ştiri din 2014.

10. Focile fac sex cu pinguinii

Focile de pe insula Marion, din Oceanul Indian, au început să agreseze sexual pinguinii regali din zonă, au observat cercetătorii. Din anul 2006, au fost înregistrate patru incidente în care focile-masculi s-au împerecheat cu pinguini, sexul acestora fiind necunoscut. În trei dintre cazuri, acestea i-au lăsat să plece după terminarea actului sexual, dar în al patrulea caz, foca a ucis şi apoi şi-a mâncat victima.

foca si pinguin

FOTO: Dailymail.co.uk

Cercetătorii sunt intrigaţi de comportamentul acestor mamifere şi cred că ele ar fi imature din punct de vedere sexual şi nu sunt capabile să recunoască partenerii pentru împerechere. O altă posibilă explicaţie ar fi că focile sunt animale prădătoare şi violurile pot fi o formă de eliberare a agresivităţii.

9. Vrăjitorie pe terenul de fotbal

Atacantul togolez al echipei Tottenham Hotspur, Emmanuel Adebayor, a acuzat-o pe mama sa că practică magia neagră şi că din această cauză el traversează o perioadă mai slabă pe teren, scrie Metro.co.uk. atât de convins a fost jucătorul că mama lui are preocupări oculte, încât a luat decizia de a o da afară din casă.

image

FOTO: Independent.co.uk

8. Obsedatul de picioare

Poliţia din Toronto, Canada, a avut o misiune mai puţin obişnuită în luna noiembrie a acestui an: a pornit în căutarea unui bărbat care avea obiceiul bizar de a linge degetele de la picioare ale unor femei. „Incidentele“ s-au petrecut într-un salon de înfrumuseţare şi de bronzare, iar infractorul a reuşit să fugă de fiecare dată. Bărbatul nu a fost prins până acum.

degete

7. Australienii trimit e-mailuri copacilor

Locuitorii oraşului australian Melbourne au început să trimită e-mailuri copacilor, iar mai ciudat de atât este că aceştia, la rândul lor, le răspund. Primăria oraşului este cea care a venit cu această iniţiativă bizară, în speranţa că va reuşi să creeze astfel o legătură între oameni şi mediu, notează publicaţia „Herald Sun“. Un ausralian i-a scris unui copac: „Sunt nevoit să stau într-un spaţiu interior şi te invidiez că stai la soare“.

image

FOTO: Independent.co.uk

6. Şopârle gecko trimise în spaţiu

Pe 19 iulie, agenţia spaţială rusă a trimis în spaţiu cinci şopârle gecko pentru a studia influenţa gravitaţiei asupra vieţii sexuale. Din păcate cele patru femele şi masculul care au pornit în această misiune nu au supravieţuit până la revenirea pe Pământ. Odată cu şopârlele au fost trimise în spaţiu şi musculiţe, iar acestea au supravieţuit şi au reuşit chiar să se reproducă.

5. Bolnav diagnosticat de „House“

Juergen Schaefer (foto), un medic german fan al serialului de televiziune „House“, a reuşit să depisteze boala de care suferea unul dintre pacienţii săi datorită peliculei sale preferate. Simptomele bolnavului său erau identice cu cele ale unui personaj dintr-un episod al serialului. Dr. Gregory House, personajul principal interpretat de actorul britanic Hugh Laurie, a diagnosticat atunci o intoxicaţie cu cobalt.

image

FOTO: Independent.co.uk

4. Tânărul salvat din vaginul-gigant

Un student american a rămas captiv într-o sculptură-gigant care imita forma unui vagin şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi „salvat“. Incidentul amuzant a avut loc în Tubingen, Germania. Tânărului i-au rămas blocate picioarele în sculptură după ce a încercat să facă o fotografie amuzantă din interiorul acesteia.

image

FOTO: Independent.co.uk

3. Controale de securitate pentru porumbei

Peste 10.000 de porumbei au fost supuşi unor controale minuţioase de securitate în China, înainte de Ziua Naţională, scrie cnbc.com. Fiecare pasăre a fost verificată la aripi, picioare şi în rect pentru a nu avea materiale explozive. Conform tradiţiei chineze, porumbeii sunt eliberaţi în Piaţa Tienanmen din Beijing în cursul ceremoniilor de pe data de 1 octombrie.

2. Jucărie sexuală sau operă de artă?

O sculptură din Paris care se aseamănă cu o jucărie sexuală a provocat indignarea francezilor, iar creatorul ei a primit câteva palme în public din acest motiv, potrivit postului BBC. Artistul american Paul McCarthy, în vârstă de 69 de ani, a povestit ziarului francez „Le Monde“, că lucrarea sa, inititulată „Copacul“, era insipirată din forma unui brad de Crăciun. Cu toate acestea, sculptura de 24 de metri înălţime a fost îndepărtată din Piaţa Vendôme, acolo unde era expusă.

image

FOTO: EPA/BBC

1.Vicepreşedinta-vrăjitoare

Preşedintele în vârstă de 90 de ani al Zimbabwe, Robert Mugabe, a concediat-o pe vicepreşedinta ţării sub pretextul că „este o vrăjitoare care complotează să mă asasineze“. Joice Mujuru, care ocupa acest post de 10 ani, a răspuns imediat acuzaţiilor, infirmând legătura cu vrăjitoria. Cu toate acestea, ea nu a reuşit să recâştige încrederea preşedintelui şi a fost înlocuită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite