Obama „a graţiat” doi curcani, cu ocazia Zilei Recunoştinţei: Nu vă faceţi griji, mai sunt suficienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a ales să păstreze tradiţia şi a graţiat doi curcani, înainte de Zilua Recunoştinţei, potrivit MSNBC.

Curcanii  au avut parte de un tratament special. Au fost cazate la un hotel bine cotat înainte de ceremonie, cel mai puternic om din lume le-a spus pe nume şi vor trăi de acum înainte la proprietatea din Virgina.

„Astăzi acţionez în deplinătatea mandatului care mi-a fost încredinţat. Şi salvez doi curcani - Mack şi Cheese - de la o soartă teribilă şi delicioasă. Ştiu că mulţi vor numi asta o amnistie, dar nu vă faceţi griji, mai sunt suficienţi curcani. Cheese, eşti graţiat şi prin urmare, nu ajungi mâncare de Ziua Recunoştinţei. Ai primit dreptul la viaţă! Pare destul de fericit în privinţa asta!”, a spus Barack Obama.

Obama a glumit şi despre această ieşire publică prin precizarea faptului că „probabil va fi cea mai mediatizată acţiune a sa”, un atac voalat la criticile aduse la adresa sa în chestiunea imigraţiei

Întrebată de jurnalişti dacă ăşi doreşte să păstreze curcanii drept animale de companie, Malia Obama, una din fiicele lui Obama, a răspuns scurt: „Nah”.

Tradiţia graţierii unui curcan în ajun de Ziua Recunoştinţei a început în 1963 şi a fost continuată de toţi liderii de la Casa Albă. Cu toate acestea, anumiţi istorici consideră că tradiţia ar fi chiar din 1865 când preşedintele Lincoln a făcut primul gest al „graţierii” unui curcan.

Tradiţia a fost mediatizată mai ales în perioada George Bush când activiştii pentru drepturile animalelor protestau des în faţa Casei Albe.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite