Motivul bizar pentru care un guvernator rus oferă angajaţilor din domeniul fiscal săpunuri cu miros de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În încercarea de a face slujba mai interesantă pentru ruşii care lucrează la Fisc, un guvernator local a venit cu o idee bizară, alimentându-i pe angajaţi cu săpunuri cu miros de bani.

Ciudata aromă are menirea de a-i stimula şi inspira pe colectorii de taxe şi impozite să îşi îndrăgească locul de muncă şi să îşi mărească rata de colectare. Ideea îi aparţine guvernatorului regiunii Kemerovo Oblast din Rusia Centrală, Aman Tuleyev (foto). Politicianul a declarat că, în opinia lui, această iniţiativă le va reaminti colectorilor de taxe şi impozite cât de importantă este slujba lor, iar aceştia vor fi mult mai dedicaţi şi eficienţi.

Conceptul nu este însă nou. În 1998, un artist din Austria a produs un set format din parfum şi săpun cu miros de bani, iar în 2011 un studiu japonez a scos la iveală faptul că mirosul de bani sporeşte, într-adevăr, productivitatea angajaţilor.

Este însă prima dată când un guvern oficial a adoptat asemenea măsuri pentru creşterea eficienţei angajaţilor. Tuleyev a avut şi în trecut iniţiative ciudate: a oferit ruşilor dispuşi să slăbească cărbune gratuit pentru a-i determina să adopte un stil de viaţă mai sănătos.

image

FOTO Oddity Central

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite