Momentul în care „balena-spion“ îi înapoiază unei femei telefonul scăpat în mare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

O balenă beluga, despre care se presupune că ar fi antrenată de ruşi să acţioneze ca spion, a fost filmată în timp ce înapoiază unei femei telefonul pe care l-a scăpat în Marea Norvegiei.

Clipul a fost postat pe Instagram de Isa Opdahl, cu descrierea „Când animalele sunt mai amabile decât oamenii“, şi a devenit viral. 

Momentul inedit filmat în portul norvegian Hammerfest Norvegia a fost postat pe reţelele de socializare şi a devenit repede viral.

Balena albă a devenit cunoscută în întreaga lume după ce trei pescari au filmat-o recent în largul coastelor norvegiene din Oceanul Arctic şi au remarcat că este echipată cu un ham de care era ataşată o cameră de filmat cu inscripţie rusă, Presa internaţională speculează că ar fi vorba de una dintre balenele instruite de marina rusă pentru strângerea de informaţii.

Deşi balenele beluga sunt, în general, sfioase în preajma oamenilor, aceasta pare să se bucure de atenţia primită, permiţându-le curioşilor care vin să o vadă să o hrănească, să o mângâie şi să-şi facă poze cu ea. Beluga îmblânzită s-a apropiat în mod repetat de bărcile unor pescari norvegieni în largul Ingoya, o insulă din Arctic situată la circa 415 kilometri de Murmansk, unde este staţionată Flota Nordică a Rusiei. 

Printre curioşi s-a aflat şi Ina Mansika, care a mers însoţită de un grupde prieteni să vadă cât de prietenoasă e balena. 

„O priveam de pe doc, cu speranţa că vom avea oportunitatea de a o mângâia. Uitasem să-mi închid buzunarul de la haină, iar telefonul mi-a căzut în apă când m-am aplecat spre ea. Am crezut că l-am pierdut pentru totdeauna, până când balena s-a scufundat şi a revenit la suprafaţă cu telefonul meu în gură! Toţi au rămas surprinşi. Nu ne venea să credem! Am fost super fericită că recunoscătoare că mi-am recuperat telefonul“, a declarat Ina Mansika pentru The Dodo. Mobilul, însă, nu mai este funcţional. 

Oficialii norvegiani încearcă în prezent să identifice modalităţi pentru a salva beluga. Jorgen Ree Wiig, oficial al Direcţiei de Pescuit din Norvegia, a declarat pentru The Washington Post că o posibilă opţiune este mutarea balenei într-un sanctuar din Islanda, deoarece nu ar putea supravieţui în sălbăticie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite