Mâncarea viitorului: burgerul făcut din muşte, „delicatesa” africană bogată în proteine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Africanii din apropierea lacului Victoria au găsit o cale de a folosi miliardele de muşte care zboară, în timpul sezonului ploios, deasupra apei: le gătesc sub formă de burgeri.

Ritualul de împerechere al muştelor care împânzesc, an de an, suprafaţa de deasupra lacului Victoria, este o mană cerească pentru localnici. Oamenii locului privesc „bâzâitoarele‟, responsabile de „norul‟ şi dens de desupra apei, ca pe o sursă foarte bună de proteine nutritive. Deşi multe din ele sunt mâncate de păsări şi alţi prădători naturali, o cantitate mare de muşte este transformată în burgeri de culoarea cărbunelui.

Întreaga comunitate ia parte la vânătoarea de musculiţe. Localnicii le prind cu uşurinţă, folosindu-se de instrumente de uz caznic, precum oale şi tigăi, pe care le umezesc pentru ca muştele să se lipească pur şi simplu de vase. Reţeta este la fel de simplă, „vânatul‟ fiind frământat, făcut chiftele, şi apoi gătit la fel ca burgerii obişnuiţi. Fiecare bucată de „carne‟ conţine în jur de 500.000 de musculiţe şi este de până la şapte ori mai hrănitoare decât un burger mediu din carne de vită, fiind considerată de mulţi mâncarea viitorului. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite